+ Evanescence Türkiye Fan Sitesi » Müzik Kategorisi » Yerli Rock/Metal
 Catafalque

Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Catafalque  (Okunma Sayısı 849 defa)
« : 07 Mart 2008, 12:27:48 »
miss_lotus
Yeni Üye
*

EvaPower 0

Catafalque , gercek tarih olarak 1991 yilinda Istanbul’da ve Gokhan Diren tarafindan kurulmus bir grup.....
Fakat su anki Catafalque 1997 yilinin kisinda sekillendi. Bu surec icerisinde grup cok fazla aktivite ve varlik gosteremedi. Gokhan Diren haricindeki tum elemanlarin tarihsel araliklarla gruptan ayrilmasinin ardindan, Gokhan Diren hicbir zaman Catafalque olgusunu bitirmedi ve bugune kadar grubun ayakta kalmasini sagladi.

1997 yilinda gruba Emir Atay (Gitar) ,sonra Serhan Diren(Klavye ve Piano) ve 1999 yilinin sonbaharinda ise Erman Ulus (Bas Gitar) katildilar.
Daha sonra, gruba katilan Metehan Mert Çakir(Vokal) ve Kasim 1999’da gruba katilan Burcu (Soprano Bayan Vokal) ile birlikte grup, uzun yillardir yasadigi “vokal” sorununa kalici çözüm bulabilmistir.
Agustos 2000’de Erman Ulus’ un gruptan ayrilmasi ile Alper Tabakçilar (Bas Gitar) gruba dahil oldu. 2001 Subat ayinda ise Emir Atay (Gitar), kisisel sebeplerden dolayi gruptan ayrilmak zorunda oldugunu açiklayinca, grup yerine 2001 Mart’ inda yeni bir Emir (Akaydin) buldu.
Bu arada birtakim kisisel anlasmazliklar yüzünden Ekim ayi sonlarinda Burcu Keskin (Bayan Vokal) gruptan ayrildi. Yerine bu görevi Özge Özkan devraldi.
Emir Akaydin’ in yogun is temposu nedeniyle gruptan ayrilmasiyla, Catafalque artik yeni bir gitarist almamayi kararlastirdi ve yoluna toplam alti kisi ve tek gitar (Arin Baykurt) ile devam etme karari aldi.
Fakat sadece konserler için -ek eleman olarak- “Soul Sacrifice” tan da tanidigimiz Feyzi Ocak gruba dahil oldu.

Grubun tüm sarki sözleri Gokhan Orhun Diren tarafindan yazilmaktadir. Fakat son dönemde yapilmis olan yeni sarkilarda Metehan Mert Çakir ve Alper Tabakçilar’ in da yazmis oldugu sözleri bulunan grup, sarki sözlerinde gotik romantizm, gotik öyküler, ask, hüzün ve melankoli gibi konulari islemektedir. Grubun tüm sarkilari kendilerine aittir.
Catafalque, 16 Ocak 2000 tarihinde Yunan Gotik Metal grubu Rotting Christ ile Kemanci’da “Depremzedeler Yararina” düzenlenen konserde sahne aldi.
Uzun süren bir aradan sonra 9 Mayis 2001’de “Mimar Sinan Üniversitesi Bahar Senligi” sahne alan grup, Ekim 2001’de “Never To Be Buried” isimli EP’ yi piyasaya çikardi. Grubun dört sarkisinin bulundugu EP tanitim amaciyla 100 adet basildi ve kisa sürede tükendi. Bu EP’ den sonra grup ismini daha fazla duyurmaya basladi.
“Köstebek Müzik” in düzenledigi , Kemanci’ da 19 Ocak 2002 tarihinde düzenlenen, Almora ve Surveillance’ in da yeraldigi konser sahne aldi.

Sonrasinda grup, 16-17 Mart 2002 tarihleri arasinda Ankara’da düzenlenen ve 2 gün boyunca süren 5.Rockstation Festivali’nin 2.günü basarili bir sahne performansi sergiledi.
Grup “Never To Be Buried” isimli EP’ nin 2.basimini “Limited Edition” olarak ve EP’nin ilk basimina göre, içinde TRT2’ de yayinlanan “Rock Market” programindaki sahne görüntülerinden olusan , “L.O.V.E” isimli sarkilarinin videosu ve grubun bir wallpaper’ ini ekleyerek piyasaya sürdü. Istanbul ve Ankara’da 5 ayri noktada satisa sunulan EP, grubun internet sitesine gelen mesaj ve yorumlara göre, dinleyici tarafindan olumlu tepkiler aldi.
Ayni sene grup, bu EP ile Kemanci Odulleri’nde “En iyi self album” odulunu aldi.

Grup, 7.si düzenlenen Efes Dark Roxy Müzik Günleri yarismasinin, 2002 yili finalistleri arasinda yer alarak 13 Mayis 2002 tarihinde canli performans için sahneye çikti.

Catafalque, daha sonra 2000 yilindan her sene yapilan H2000 Müzik Festivali’ nin 2002 yili versiyonunda 30 Haziran 2002 tarihinde Ömerli’de sahnedeydi.

Grup, Kasim 2002 tarihinde Serdar Oztop studyosunda ilk albumleri olan “Unique” isimli albumunun kayitlarina basladi. Bas bolumlerinin kayitlarini bitiren Alper Tabakcilar, Aralik 2002 tarihinde askerlik gorevini yerine getirmek icin gruptan gecici olarak ayrilmak zorunda kaldi. Album kayitlari Mart 2003 tarihinde tamamlandi.

Daha sonra gruba ikinci gitarist olarak Soul Sacrifice’dan tanidigimiz Maxim Kirikoglu dahil oldu.
Bu tarihten sonra grup, album icin daha once anlastiklari Heavystuff Records ile gerek teknik, gerekse finansal nedenlerden dolayi albumu piyasaya cikaramadi.
Temmuz 2003 tarihinde, grubun davulcusu Gokhan Orhun Diren baslangictan beri ilk defa gruptan uzun bir sure ayrilmak zorunda kalarak, ABD’ye gitti. Grubun kurucu elemani olan Gokhan Orhun Diren’ in gidisi ile grup “Surveillance” in davulcusu Zafer ile yoluna devam etme karari aldi.

Grubun vokalisti Metehan Mert Cakir’in da Mart 2004 tarihinde askere gitmesi ile, Catafalque bu seferde Nisan 2004 tarihinden itibaren “Soul Sacrifice”, “Ex-Humanity” ve “Ascraeus” gruplarindan tanidigimiz Ozgur Ozkan’la calismaya basladi. Ayni tarihte gruba davulcu olarak Zafer’in yerine Onur Akca katildi.
Bu arada Mart 2004 tarihinde askerden donen Alper Tabakcilar tekrar gruptaki yerini aldi.
Grup bu kadrosu ile 16 Mayis 2004 tarihinde Bursa’da (Moribund Oblivion ve Black Omen) , 18 Temmuz 2004 tarihinde de Antalya’da sahne aldi.
« Yanıtla #1 : 03 Temmuz 2008, 14:56:16 »
Silent Scream
Hero Member

EvaPower 18

ℓєανє мє αℓσηє..!

Hiç dinlemedim ama dinlemeyi o kadar istiyorumki..Türkiye'de gothic metal fazla yaygın olmadığından insan merak ediyo tabii Grin...Umarım gothic metal adına Türkiye'de güzel işler çıkarırlar..Bana göre kısa bi sürede tanınmaları bile süper bişey..Başarılarının devamını dilyorum Smiley

« Yanıtla #2 : 04 Temmuz 2008, 18:42:57 »
emily
ιмαgιηαяу
Global Moderator
*

EvaPower 11

bende hiç dinlemedim. Grin

« Yanıtla #3 : 05 Temmuz 2008, 10:53:50 »
Snow White
Pianist
Hero Member

EvaPower 16

Ben birkaç şarkısını dinledim gerçekten iyiler yurtdışına açılsınlar bence.

« Yanıtla #4 : 05 Temmuz 2008, 14:19:37 »
Silent Scream
Hero Member

EvaPower 18

ℓєανє мє αℓσηє..!

Butterfly Inside çok güzelmiş =)..Bencede yurt dışına açılmalılar..En azından orda daha çok değer verilir..
Ayrıca sorum olacak Huh? ...
-Grubun ismi nasıl okunuyo ? Grin Albümlerini almayı düşünüyorumda punk

« Yanıtla #5 : 10 Temmuz 2008, 01:41:26 »
fatalrage_3
Yeni Üye
*

EvaPower 0

iki albümleride biribirnden ii ve çok kaliteli yurtdışına açıldılar ve başarılı gdiomuş mert ve özge face te arkadaşlarm arasında ve konuşuorum sizde ekleyin çok rahat kşiler hiç çeknmeden konuşuolar türkiyedeki en başarışı gothic metal grubu
« Yanıtla #6 : 10 Temmuz 2008, 05:15:23 »
Phantom_Agony
Yeni Üye
*

EvaPower 1

Kalite grup.

No fear,No pain...Nobody left to blame.
I'll try alone,make destiny my own...
« Yanıtla #7 : 10 Temmuz 2008, 12:54:00 »
fatalrage_3
Yeni Üye
*

EvaPower 0

katafalke die okunuo
« Yanıtla #8 : 12 Temmuz 2008, 15:15:48 »
Silent Scream
Hero Member

EvaPower 18

ℓєανє мє αℓσηє..!

katafalke die okunuo
teşekkürler ..

« Yanıtla #9 : 16 Ağustos 2008, 14:51:02 »
Fallen_Eva
Jr. Member
**

EvaPower 0

éva4ever

bu grubu surwiwor aslanlar-kanaryalar yarışmasında aslanlar grubundaki  adamın etkisiyle dinledim..iiler!!

EvaNesCencE4ever
« Yanıtla #10 : 25 Ağustos 2008, 12:39:02 »
Magilum
Jr. Member
**

EvaPower 4

Adriana

Çok iyiler bence.Hiç dinlemeyenler Unique albümünü mutlaka indirsin.

« Yanıtla #11 : 25 Ağustos 2008, 19:09:37 »
EksiSonsuz
Full Member

EvaPower 1

Dinlesem seveceğim gibi geliyor ama ben de dinleyemedim bir türlü!Çok merak ediyorum,Türkiye'de gothic metal yapan ve tanınan bir grup heyecanlandırıyor insanı  Woot

« Yanıtla #12 : 26 Ağustos 2008, 09:31:29 »
Silent Scream
Hero Member

EvaPower 18

ℓєανє мє αℓσηє..!

Dinlesem seveceğim gibi geliyor ama ben de dinleyemedim bir türlü!Çok merak ediyorum,Türkiye'de gothic metal yapan ve tanınan bir grup heyecanlandırıyor insanı  Woot
Kesinlikle ... Ve bence çokta güzel icra ediyorlar tarzlarını ... Hafif Epica tarzı sezmiştim Buterfly Inside'da ama özenti olduklarını asla düşünmüyorum Drool.. Dinlenesi bi grup..

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Evanescence Theme Design by Turklord