+ Evanescence Türkiye Fan Sitesi » Genel Kategori » Evanescence
 İyi de niye toplandınız kardeşim buraya..Kim bu Evanescence?

Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İyi de niye toplandınız kardeşim buraya..Kim bu Evanescence?  (Okunma Sayısı 782 defa)
« : 24 Şubat 2008, 15:42:35 »
nekron
Yeni Üye
*

EvaPower 0

Evanescence,
Amerikan kökenli bir metal grubudur.Grup bu gune kadar Alternative rock,Hard rock,Alternative metal,Piyano rock,Gothic rock ve Symphonic metal
tarzında eserler vermiştir.

Evanescence asagı yukarı 8-9 senelik bir geçmişe sahiptir.Kuruluşu 1998 olsada,ilk olarak onları 2000 yılında orgin albumuyle dinleyebildik
[Sanırım yeteri kadar paraları yoktu...].Tabiki hemen zirveye oturmadı.3 yıl kadar piyasada dolandıkdan sonra Daredevil filmine verdikleri
"Bring Me to Live" ve "My Immortal" parçalarının Amerika ve Ingilteredegi listelerin ust sıralarına yerleşmesiyle işler açıldı.Tabi hemen arkasından
fallen albumu piyasaya çıktı.Orgin demo demo oldugu için bu ilk resmi albumleri sayılabilir.Ama o yıl birde ayrılık oldu.
Grubun kurucularından olan Ben Moody [zaten 2 kişi kurmuşlardı] gruptan ayrıldı ve yerine Cold grubunun gitaristi Terry Balsamo transfer edildi.

Evanescence 2004 yılında "En iyi Hard Rock Performansı" ve "En iyi yeni Artist" dallarında grammy Ödulunu aldı.Hemen ardından "My Immortal" parçası
MTV Video Muzik Odullerinde En iyi Rock Video odulune aday oldu.[Odulu alamasalar ama onemli olan katılmaktı].2004 yılı hasılatına göre "Fallen" Amerikada
2.7 milyon satarak en çok satan albüm oldu.

Ekip 3 Eklim 2006'da "The Open Door" albümünü piyasaya sürdü.Albüm ilk haftadan 500.000 satınca listenin başına oturdu.2006 baharında Will Boyd
bir sure turnelere çıkmak istemedigini ailesiylen vakit geçirmek istedigini soyleyerek grupdan ayrıldıgını açıkladı.Adamın 40'ı çıkmadan Will yerine Tim McCord un geçtigi soylendi.
2007 yılında 2 eleman değişikliği daha oldu.Gruptan atıldığını ileri süren John LeCompt'un ardından davulcu Rocky Gray de grubu bırakmaya karar verdiğini açıkladı.[Tabi biz onları çok begendiğimiz için arkaplana onlarıda aldık...] Turne sırasında davulu Will Hunt ve gitarı Troy McLawhorn devraldı. Amy Lee, bu iki elemanın  "Family Values" turnesinin sonuna kadar grupla birlikte çalacağını belirtmişti; fakat performansları beğenilen müzisyenler "The Open Door" turnesinde de grupla birlikte sahnede yer aldılar.
Son olarak 2007 yazının başında acı haberi aldık... Hemen ardından Amy Lee “Bring Me To” Life ve “Good Eough” şarkılarını yazarken kendisine ilham kaynağı oldugunu soylediği terapist John Hartzler ile 6 haziran 2007'de evlendi ve bahama adalarına balayına gittiler... Cry
« Son Düzenleme: 02 Ağustos 2008, 19:57:08 Gönderen: emily » Logged
« Yanıtla #1 : 02 Temmuz 2008, 19:49:29 »
SeMeLe
Full Member

EvaPower 3

Evanescence bana göre mükemmel bir grup..zaten Amy'nin sesiyle dahada mükemmel oluyor..bütün şarkılarını çok seviyorum ama en çok sevdiğim şarkı Going Under.
Ayrıca Amy Lee'de süper bi sese sahip..ayrıca süperde bi fiziğe.. Embarrassed
O yüzden çok seviyorumm.. =)
İlk olarak Fallen albümüyle tanıştım..çok süper bi albümdü..Ardında The Open Door..2. albümde güzeldi ama bence Fallen'ın ayrı bi mükemmelliği vardı..
Umarım bu grup başarılarının devamını getirir.. Grin

Arda atar,Nihat açar,Semih çakar ve aslanlar golü kaleye sokar..!!!
« Yanıtla #2 : 03 Temmuz 2008, 11:05:22 »
Silent Scream
Hero Member

EvaPower 18

ℓєανє мє αℓσηє..!

Evanescence'ı 4 yıldır dinliyorum ve en sevdiğim grup Evanescence..Çünkü Evanescence şarkılarıyla beni bütünleyen bi grup :Smiley :Smiley..Ben başka bi grubu dinlerken (Within Temptation hariç Cheesy) bu kadar huzurlu olmuyorum..Hele Tourniquet Cry...Hayatımı anlatan en iyi şarkılardan..Neyse,Evanescence bugüne kadar acaip değişti..Grup üyeleriydi eskiye göre tarzlarıydı fln ama yine ayakta kalmayı başarıyolar...Hemde kendilerini pozitif (+) yönde yenileyerek..Umarım yakında yepyeni bir albüm ve içinde Türkiye'nin de bulunduğu muhteşem bi turne ile geri dönerler ve fazla özletmezler kendilerini Smiley...

« Yanıtla #3 : 03 Temmuz 2008, 14:10:08 »
Snow White
Pianist
Hero Member

EvaPower 16

Hiç bir grubu kendime bu kadar yakın hissetmemiştim (3 sene öncesine kadar). Gördüğüm tanıdığım en iyi grup onlar. Amy'nin sesi ve grup üyeleriyle ilgiyi çektiler. Değişiklikler dağılmalar olsa bile biz onları çok seviyoruz.  Embarrassed

« Yanıtla #4 : 03 Temmuz 2008, 18:34:48 »
emily
ιмαgιηαяу
Global Moderator
*

EvaPower 11

en sevdiğim grupların basında gelir.yaklasık olarak Fallen cıktıgından beri dinliyorum sanırım :Smiley

« Yanıtla #5 : 05 Temmuz 2008, 11:14:09 »
Living Sacrifice
Lost çok bozdu bayağı bozdu lost!!
Global Moderator
*

EvaPower 9

ay kuşum benim bahamalara gitmiş ay yirim ben onu Grin ya bu grup o kadar farklı ki benim için ben arkadaşlarıma hep diyodum benim hiç sevdiğim belirli bi grup yoktu onların olduğu için bende istemiştim evanescence karşıma çıktı Allah'ım bu nasıl grup ya kopamadım ne zaman tc de çıksa kalbim küt küt atar acayip kötü olurum sanki karşımda izliyorum ayrıca istanbul konserine gidemedim diyede bunalıma girmiştim 2 hafta zor çıktım o bunalımdan evanescence artık benim grubum yani öyle kabulleniyorum herkeste bunu biliyo Embarrassed

« Yanıtla #6 : 09 Temmuz 2008, 12:24:07 »
gölge
Full Member

EvaPower 0

(Banlandı)

beni anlatan tek grup onlarda benden bişiler buluorum ama tod hariç :biggreen:

« Yanıtla #7 : 13 Temmuz 2008, 20:56:33 »
DecheneisK
Full Member

EvaPower 14

ZOomzOoM

Whisper şarkısı ile dinlemeye başladığım en istikrarlı ve severek dinlediğim tek gruptur.Tabi ki benim Evanescence dinleme sebebim Amy Lynn Lee'dir.Fiziği harika değil ama çok tatlıdır bence.Josh ile evli olması en üzüldüğüm şeydir.

Life is Simple
« Yanıtla #8 : 14 Temmuz 2008, 12:05:56 »
.:kaRa Riya:.
Yeni Üye
*

EvaPower 0

falleni sevdiğim için yaptığı müziği sevdiğim içindir...

because everything is NOTHıNG
« Yanıtla #9 : 14 Temmuz 2008, 12:11:11 »
distinct
Sr. Member

EvaPower 19

Hareket!

Sadece Evanescence gibi hissettiğim için...

« Yanıtla #10 : 01 Ağustos 2008, 23:28:02 »
konoc
Full Member

EvaPower 1

bmtl ilk dinlediğim andan itibaren işte bu dedim bi daa da bırakamadım
hos bırakmak isteyen de yok ki Woot
onları cok sefiorum Embarrassed

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Evanescence Theme Design by Turklord