« : 06 Mart 2008, 22:15:51 » |
neverforgivenangel
David Doucan P
Global Moderator
EvaPower 8
|
 |
|
|
Şebnem Ferah
12 Nisan 1972 yılında Yalova´da hayata gözlerini açtı. Ailenin üç kızından en küçük olanıydı.İlkokulu Yalova´da, ortaokulu ise Bursa Koleji´nde okudu.Yatılı bir okul olan Bursa Namık Sözeri Lisesi´ne girdi ve böylece kendi ayakları üzerinde durmaya başladı.Müziğe olan ilgisi çok küçük yaşlarda başladı. Bunda da ailesinin çok büyük rolü oldu.İlkokulda enstrüman ve solfej dersleri almaya başladı. Okul orkestralarında başlayan müzik serüveni sonraları küçük topluluklarla devam etti.Lise yıllarında 'Pegasus' adlı bir grupta yer almasıyla birlikte sadece bayanlardan oluşan bir rock grubu kurma fikri kafasında oluşmaya başladı.Bu dönemde Bursa´da yapılan rock festivallerinde konserler verdi ve 1988 yılında Türkiye´nin ilk bayan rock grubu Volvox´u kurdu.
Müzik çalışmalarının yanında eğitimini sürdürdüğü ODTÜ Ekonomi Bölümü´nden ayrıldı ve İstanbul´a yerleşerek İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü´ne girdi.
Volvox´la 1992-1994 yılları arasında Türkiye´nin çeşitli yerlerinde konserler verdi, İstanbul´da bulunan rock barlarda sahne aldı.1994 yılında Volvox´un dağılmasıyla birlikte bireysel çalışmalara yöneldi.Sezen Aksu ve Onno Tunç’un getirdiği öneriyi kabul ederek ilk albümünün hazırlıklarına başladı. Bu arada Sezen Aksu, Tarkan ve Sertab Erener´in albümlerinde vokalist olarak yer aldı.
15 Kasım 1996 Cumartesi, hem Şebnem Ferah´ın müzik güncesine hem de Türk rock müzik tarihine önemli bir gün olarak geçti.'Kadın' adını verdiği ilk albümüyle Türk rock müziğinin ´yeraltı´ndan layık olduğu yere gelmesi yolunda önemli bir adım atmış oldu.Demir Demirkan, Tarkan Gözübüyük ve İskender Paydaş´tan oluşan müzisyen kadrosunun çaldığı albümde Şebnem Ferah´ın müzikal süzgecinden geçirdiği, hard rock´tan slow baladlara değin onbir parça yer aldı.Söz ve müzikleri çoğunlukla kendisine ait olmakla birlikte dört parçada Sezen Aksu´nun desteği görüldü.Hazırlanması yaklaşık iki yıl süren albümün prodüktörlüğünü İskender Paydaş yaptı.
'Kadın' ın getirdiği başarının ardından gösterime girdiği bütün ülkelerde hasılat rekorları kıran Walt Disney yapımı 'Little Mermaid'in (Küçük Denizkızı) Türkçe versiyonunun müziklerini seslendirdi. Hemen hemen üç yıllık bir aranın ardından 1999 Haziran´ında yeni bir albümle geldi Şebnem Ferah.'Artık Kısa Cümleler Kuruyorum' adını verdiği ikinci solo çalışmasında, kendi deyişiyle ´hayal dünyasıyla gerçek hayatı arasındaki gelgitlerden oluşan hikayelerini´ anlattı.Ferah, bu albümde de yine İskender Paydaş, Demir Demirkan ve Tarkan Gözübüyük üçlüsüyle çalıştı.Alternatif müziğin aranan isimlerinden Hakan Kurşun ise kayıt masasında tüm marifetlerini gösterdi.Albümden çıkan ilk hit ve video klip, sade altyapısı ve Ferah´ın duru vokaliyle süslediği 'Bugün' oldu.
Albümün en vurucu parçalarından biri olan ve albümle aynı adı taşıyan 'Artık Kısa Cümleler Kuruyorum' üzerine; 'Bu parçayı kaydederken herhangi bir düzenleme yapmaktan kaçındım. Yalnızca bir gitar eşliğinde söyledim çünkü gitarı alıp, evinize gelip birlikte şarkı söylemiş olmayı hissedelim istedim.' diyor Şebnem Ferah ve ekliyor; 'Sadece bu parçada değil albümdeki tüm parçalarda kalbimi sonuna kadar açmakta hiç tereddüt etmedim çünkü sizler benim arkadaşım oldunuz. Yakınlarınızda olduğumda kendimi çok huzurlu hissediyorum.'
Bir parça dışında albümde yer alan tüm şarkıların söz ve müzikleri de Şebnem Ferah´a ait.Şebnem Ferah, müzik çalışmalarından arta kalan zamanlarda kitap okumak, yazmak, film seyretmek, arkadaşlarıyla vakit geçirmek ve Playstation oynamaktan hoşlandığını belirtiyor.
|
|
|
|
|
|
geriye dönüş yoktur. çünkü zaman herşeyi mahveder. bazı şeyler onarılamaz. insan bir hayvandır ve intikam isteği, doğal bir dürtüdür. çoğu suç cezalandırılamaz. sevilen birini kaybetmek, insanı yıldırım çarpmış gibi sarsar. çünkü aşk, yaşamın pınarıdır. ***DÖNÜŞ YOK***
|
|
|
« Yanıtla #1 : 19 Haziran 2008, 18:51:22 » |
deLtoid
Yeni Üye
EvaPower 0
|
Şebnem Ferah Türk rock ının bulunmaz bir incisi fakat şarkılarındaki tekdüzelik hoşuma gitmiyor. sürekli aynı konuları işlediğini düşünüyorum. sesine ve yeteneğine birşey söylemiyorum ama belli bir kalıptan dışarı çıkmıyor,çıkmıyor işte. 
|
|
|
|
|
|
Death Is My Birthday ...
|
|
|
« Yanıtla #2 : 19 Haziran 2008, 20:47:51 » |
paper fLowers
Yeni Üye
EvaPower 1
|
Şebnem Ferah Türk rock ının bulunmaz bir incisi fakat şarkılarındaki tekdüzelik hoşuma gitmiyor. sürekli aynı konuları işlediğini düşünüyorum. sesine ve yeteneğine birşey söylemiyorum ama belli bir kalıptan dışarı çıkmıyor,çıkmıyor işte.  haklısın bitanem ... ama Türkiye'de bir Şebo daha yok ! buda Türk rockının kara lekesi ...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 19 Haziran 2008, 20:49:29 Gönderen: paper fLowers »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : 03 Temmuz 2008, 10:50:41 » |
|
|
|
« Yanıtla #4 : 03 Temmuz 2008, 14:58:32 » |
|
Silent Scream
|
Türkiye'de rock = Şebnem Ferah :  Rockçı diyince insanın aklına genelde asabi ve itici tipler gelir ama Şebnem ferah bu klişeden tamamen sıyrılmış bana göre..Bu kaar mütavazi rockçı olur mu ya  ..Olmuş ama iyide olmuş..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : 04 Temmuz 2008, 09:33:49 » |
emily
ιмαgιηαяу
Global Moderator
EvaPower 11
|
Türk rockının kralicesi bencee sarkılarıda süper 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : 04 Temmuz 2008, 12:03:23 » |
.::Abyss::.
Yeni Üye
EvaPower 0
|
bu kadına hastayım türkiyenin rock kraliçesi
|
|
|
|
|
|
αя¢н αηgєℓ
|
|
|
« Yanıtla #7 : 05 Temmuz 2008, 11:09:19 » |
Snow White
Pianist
Hero Member

EvaPower 16
|
Rock Kraliçesi.Ama kendisine kızgınım  Bu kadar kariyer yapmışsın e niye açılmıyorsun dışarı  seni herkes tanısın şebo !!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : 05 Temmuz 2008, 14:04:39 » |
Living Sacrifice
Lost çok bozdu bayağı bozdu lost!!
Global Moderator
EvaPower 9
|
Türk rock ta dinlediğim ve sevdiğim rockçıların başında geliyo zaten şebo nun önüne bence kimse geçemez harika bir kadın hem sesiyle hemde güzelliğiyle 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : 06 Temmuz 2008, 23:40:41 » |
FermaNTasyoN
Yeni Üye
EvaPower 1
|
Bir insanın tüm şarkıları aynı şekilde haz verirmi insana.bu kadın inanılmaz bir şekilde bunu yapıyor !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : 07 Temmuz 2008, 08:28:38 » |
my_last_breath
Yeni Üye
EvaPower 0
|
Türkiye de gerçekten rock müzik yapan ender insanlardan biri kendisi. Fakat bi de bring me to life faciası var rüyalarıma giriyo kabusum oluyo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : 10 Temmuz 2008, 01:33:59 » |
fatalrage_3
Yeni Üye
EvaPower 0
|
bence yorum yapılmck tek kişi her şeyiyle her harektyle her şarkısyla eksiksiz bir kraliçe bi insan nasıl öle şarkılar yazar hayret ediorum okadr güzel aşk şarkıları yazan birinin birine deliler gbi aşık olması lazım ama nie evli diil ve nie bi sewgilisi yok merak ediorum ama o ankara konserinde bring me to life sölemesydi ne olurdu sanki tam anlamıyla bi fiyasko ama herles hata yapr ona hata bile yakışıo :d
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : 10 Temmuz 2008, 05:15:46 » |
Phantom_Agony
Yeni Üye
EvaPower 1
|
Hiç sevmem.Eskiden hastaıydım ama.
|
|
|
|
|
|
No fear,No pain...Nobody left to blame. I'll try alone,make destiny my own... 
|
|
|
« Yanıtla #13 : 10 Temmuz 2008, 07:49:25 » |
Final_Destination
Jr. Member

EvaPower 3
|
Türkiyede bugünkü şartlarda akla ilk gelen her halükarda tabiki:Şebnem Ferah sizlerinde dediği gibi.Ama farklı bişeler yapsa,biraz değişiklik yapsa daha iyi olur sanırım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : 10 Temmuz 2008, 18:00:29 » |
distinct
Sr. Member