+ Evanescence Türkiye Fan Sitesi » Müzik Kategorisi » Yerli Rock/Metal
 teoman

Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: teoman  (Okunma Sayısı 1480 defa)
« : 06 Mart 2008, 22:06:03 »
neverforgivenangel
David Doucan P
Global Moderator
*

EvaPower 8

20 Kasım 1967’de İstanbul’da dünyaya gelen Teoman Yakupoğlu,Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun.İstanbul Üniversitesi Kadın Araştırmaları bölümünde masterını tamamlayan Teoman,ilk müzik grubu Indians’ı 1986 yılında arkadaşlarıyla birlikte kurdu ve uzun yıllar grubun solistliğini yaptı.Bir çok konser ve kayıt çalışmalarının ardından,grubun dağılması ile birlikte çeşitli sanatçıların albümlerinde ve bir çok grupta solist olarak yer aldı.1996 yılında Roxy’de gerçekleştirilen Roxy Müzik Yarışması’nda,ilk solo albümünde yer alan Ne Ekmek Ne de Su ve Yollar isimli parçalarıyla en iyi beste ve en iyi söz ödüllerini aldı.Teoman 1996 yılında ilk albümü Teoman’ı İstanbul Plak’dan çıkardı.1998 yılında piyasaya çıkan O isimli ikinci albümünde NR1 Müzik ile çalışmaya başlayan Teoman,üçüncü albümü Onyedi de yine NR1 Müzik etiketini taşıdı.

Albümlerinde yer alan şarkıların birçoğunu kendi yazıp besteleyen Teoman, O ve Onyedi isimli albümlerinde prodüktör olarak Rıza Erekli ile çalıştı.O isimli albümde Orhan Atasoy ve Ercüment Vural’ın unutulmaz bestesi Gemiler’i ve üçüncü albümü Onyedi’de yer alan Ajda Pekkan’ın klasikleşmiş şarkısı Uykusuz Her Gece’yi ve Bora Ayanoğlu’nun O Yaz’ı ,Gönülçelen albümünde Barış Manço’nun Anlıyorsun Değil Mi? isimli eserini,Teoman albümünde yine Barış Manço’nun Kol Düğmeleri ve Mehmet Soyarslan’ın Resimdeki Gözyaşları şarkılarını yeniden yorumladı ve dinleyicilere tekrar sevdirdi.İstanbul’da Sonbahar isimli remix albümünü de NR1 ile yapan Teoman,Teoman isimli albümü ile birlikte Avrupa Müzik ile çalışmaya başladı ve son albümü En Güzel Hikayem dahil albümlerini Avrupa Müzik ile çıkardı.

Teoman’ın senaryosunu yazıp,rol alıp ,yönetmenliğini üstlendiği,müziklerini hazırladığı Balans ve Manevra isimli ilk sinema filmi 11 Mart 2005’te vizyona girdi ve filmin soundtrack albümü film ile eş zamanlı olarak müzik marketlerde yerini aldı.
Sanatçı kendi jenerasyonunda geniş kitleler tarafından en iyi şarkıcı,söz yazarı olarak kabul edilir ve En İyi Şarkıcı,En İyi Söz Yazarı,En İyi Albüm gibi çeşitli ödülleri vardır.

geriye dönüş yoktur. çünkü zaman herşeyi mahveder. bazı şeyler onarılamaz. insan bir hayvandır ve intikam isteği, doğal bir dürtüdür. çoğu suç cezalandırılamaz. sevilen birini kaybetmek, insanı yıldırım çarpmış gibi sarsar. çünkü aşk, yaşamın pınarıdır.        
***DÖNÜŞ YOK***
« Yanıtla #1 : 03 Temmuz 2008, 11:08:30 »
SeMeLe
Full Member

EvaPower 3

Teoman'ın aslında süper bi müzik anlayışı var..ve süperde şarkıları... Smiley
ama işi ile gündeme geliceğine genellikle özel hayatı ile gündeme geldiğinden fazla gelişemedi bence Sad
ama umarım artık işiyle gündeme gelir ve yeni bi albümlede ortaya çıkar  :Smiley

Arda atar,Nihat açar,Semih çakar ve aslanlar golü kaleye sokar..!!!
« Yanıtla #2 : 03 Temmuz 2008, 14:43:15 »
Silent Scream
Hero Member

EvaPower 18

ℓєανє мє αℓσηє..!

ama işi ile gündeme geliceğine genellikle özel hayatı ile gündeme geldiğinden fazla gelişemedi bence Sad
ama umarım artık işiyle gündeme gelir ve yeni bi albümlede ortaya çıkar  :Smiley
Aynı şeyi yazacaktım Cheesy..Gazetelerde onu o sosyetelerle değilde işiyle görmek daha iyi dimi? Sonuçta müzisyensin..Çizgisinden biraz kaydı gibi..Hem çıktığı insanlar bile tuaf Cheesy

« Yanıtla #3 : 04 Temmuz 2008, 09:37:57 »
emily
ιмαgιηαяу
Global Moderator
*

EvaPower 11

seviyorum tarzını sarkıları güzel  Cheesy

« Yanıtla #4 : 05 Temmuz 2008, 11:12:14 »
Snow White
Pianist
Hero Member

EvaPower 16

Eskiden daha iyiydi şimdi de iyi hala seviyorum ama tribute albümü pek hoşuma gitmedi.

« Yanıtla #5 : 09 Temmuz 2008, 11:59:35 »
SeMeLe
Full Member

EvaPower 3

Eskiden daha iyiydi şimdi de iyi hala seviyorum ama tribute albümü pek hoşuma gitmedi.
Herkes ilk çıktığında daha iyi geliyor gözümüze zaten. Ben valla bu halinden memnun değilim Teoman'ın

Arda atar,Nihat açar,Semih çakar ve aslanlar golü kaleye sokar..!!!
« Yanıtla #6 : 10 Temmuz 2008, 01:00:44 »
fatalrage_3
Yeni Üye
*

EvaPower 0

ben bunu kadar rahat herif görmedim istiklal de gece yarısı balicilerle bile bira içebilen sora magazinciler geldiğinde ooo arkadaşlar sizde buyrun diebilck kadar rahat bi insan bence bu herşeye değer müzisyenliği zaten tartışlmaz
« Yanıtla #7 : 10 Temmuz 2008, 08:08:20 »
Final_Destination
Jr. Member
**

EvaPower 3

Kesinlikle sana katılıyorum Semelecim ama özel hayatı kimseyi ilgilendirmez yinede nedense en çok da Teoman'nın özel yaşamı hakkında haber yapıp duruyorlar.En çok onun özel hayatını dikkat çekiyorlar.Nerede gezmiş,kimle çıkmış,hangi bara gitmiş falan filan bunlar bizi ilgilendirmez.Haberciler adamın yaşamını 'Deşifre' etmekten başka bişe yapmıyorlar..
Biz sadece şarkılarına bakalım,dinleyelim ve yeni çalışmalarını bekleyelim.Geride kalan ayrıntıyla fazla ilgilenmemeye özen gösterelim diye düşünüyorum..

« Yanıtla #8 : 13 Temmuz 2008, 21:41:03 »
blacqEx
Full Member

EvaPower 0

éVanéscenCé haRiqa x) !!!

Teoman'nın şarkıları çok güzel ama içkiye düşkünlüğü bunu geri plana itiyor.

‗‗‗Åśĸ Ēŋ Ołмάчάĉąķ Ỳéřđē, Ēŋ Ołмάчάĉąķ Žάмάηđā, Ēŋ Ołмάчάĉąķ Ķįŝΐŷé, Ħēŗ Žάмάʼn Θŀάвїlїя !!!‗‗‗
« Yanıtla #9 : 15 Temmuz 2008, 20:08:07 »
Evanes-cencE
Jr. Member
**

EvaPower 0

Not fears,nor tears can reach me now

şarkıları çok güzel ama adam çok sapık yaaa hele son şarkılarda iyice bozmuş yanii ama seviyorum güzel müzik yapıyo Smiley
« Yanıtla #10 : 15 Temmuz 2008, 21:41:30 »
neverforgivenangel
David Doucan P
Global Moderator
*

EvaPower 8

ben kişiliğinden dolayı sevmiyorum teomanı tamam şarkıları güzel ama bir nebze..  sapıklığını belli edicek şekilde ettiği bir söz vardı siteye yazmıcam o günden beri nefret ederim adamdan

geriye dönüş yoktur. çünkü zaman herşeyi mahveder. bazı şeyler onarılamaz. insan bir hayvandır ve intikam isteği, doğal bir dürtüdür. çoğu suç cezalandırılamaz. sevilen birini kaybetmek, insanı yıldırım çarpmış gibi sarsar. çünkü aşk, yaşamın pınarıdır.        
***DÖNÜŞ YOK***
« Yanıtla #11 : 15 Temmuz 2008, 21:42:45 »
hande_05
Sr. Member

EvaPower 12

H::::::::h:::::::B.....

şarkıları harıka ses desen oda mukemmel ama ozel hayatı oda artık benı ılgılendırmez

YAZMAK  KENDİNİ HARCAMAKTIR,
KENDİNLE KUMAR  OYNAMAKTIR :::::::::::
« Yanıtla #12 : 15 Temmuz 2008, 21:46:17 »
neverforgivenangel
David Doucan P
Global Moderator
*

EvaPower 8

özel hayatından bahsetmiyorum ben yaa:D  yaptığı bir yorum vardı gençlere birşey tavsiye etmişti de neyse:D

***DÖNÜŞ YOK***
« Yanıtla #13 : 16 Temmuz 2008, 22:38:32 »
Living Sacrifice
Lost çok bozdu bayağı bozdu lost!!
Global Moderator
*

EvaPower 9

kendisini sevmem ama şarkılarını dinlerim

« Yanıtla #14 : 19 Temmuz 2008, 11:56:06 »
EksiSonsuz
Full Member

EvaPower 1

Ben de karakterini sevmem,ama müziği deyince bir durmak lazım..Özel hayatıyla hiç ilgim olmaz;yani kiminle gezmiş,ne zaman nerdeymiş,ne kadar içmiş umrumda değildir ama  söylediği şeylerle sergilediği karakteri bizzat kendisini sevmemi engelliyor.Ama müziğini sevmemek elimde değil  Smiley Çoğu şarkısı beni farklı ruh hallerimde ve farklı durumlarda bana yazılmış bu şarkı moduna geçirir..
Gençlere tavsiye ettiği şey neydi acaba ya da nerde söylemişti bunu  Devil Merak ettim  Grin

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Evanescence Theme Design by Turklord