« : 06 Mart 2008, 21:58:46 » |
neverforgivenangel
David Doucan P
Global Moderator
EvaPower 8
|
 |
|
|
2002 yılının Ekim ayında kurulan ÇİLEKEŞ, vokalde Görkem Karabudak, elektronik gitarda Ali Güçlü Şimşek, bas gitarda Sedat Oğuzsoy ve davulda Cumhur Avcil’den oluşuyor. İlk konserini Kasım 2002’de Ankara Saklıkent’te gerçekleştiren Çilekeş, 2003 ve 2004 yıllarında verdikleri konserlerle önce Ankara’da dikkatleri çektiler. 2003`ün Mayıs ayında önlerinde gerçekten önemli bir fırsat olduğunu henüz bilmedikleri Fanta Genç Yetenekler Aramızda yarışmasına katıldılar. Ön elemeleri aşan Çilekeş, İç Anadolu Bölgesi Finali`nde canlı performansıyla beğeni toplayarak Türkiye Finali`ne katılmaya hak kazandı. Grup, yarışmanın Türkiye Finali`nde Melih Kibar, Meltem Taşkıran, Teoman, Levent Yüksel, Engin Akıncı`dan oluşan jüri önünde yine canlı performansıyla göz doldurarak yarışmayı kazandı.
Bu gelişmenin ardından daha büyük organizasyonlarda, daha geniş kitlelere ulaşmaya başlayan Çilekeş, konserlerin yanında albüm çıkarma fikrini aklına koydu ve yeni parçalar yaparak bir demo hazırladı.
Canlı performanslarıyla gözdolduran grup, yarışmanın arkasından davet edildikleri ve 17 şehri kapsayan Türkiye turnesinde Candan Erçetin, Beyaz, Harem ve Nev ile birlikte yaklaşık 350 bin kişiye ulaşma fırsatı yakaladı. Böylece büyük çapta bir turneye çıkan ilk amatör grup oldular ve henüz ilk albümleri çıkmadan kayda değer bir dinleyici kitlesi yakalamayı başardılar.
Prodüksüyonuna 2005`in Mart ayında İTÜ MIAM`da davullları kaydederek başladıkları ve özellikle üniversite gençliği tarafından dört gözle beklenen ilk albümleri “Y.O.K.” Volkan Başaran’ın prodüktörlüğünde Haziran 2005’te ONAIR tarafından yayınlandı. Şarkıların söz, beste ve düzenlemelerinin tümünün Çilekeş’e ait olduğu albümde Rap müziğin yükselen ismi Fuat, Kurban grubunun davulcusu Burak Gürpınar ve alternatif müziğin önemli ismi Aylin Aslım da birer şarkıda konuk müzisyen olarak katıldılar...
|
|
|
|
|
|
geriye dönüş yoktur. çünkü zaman herşeyi mahveder. bazı şeyler onarılamaz. insan bir hayvandır ve intikam isteği, doğal bir dürtüdür. çoğu suç cezalandırılamaz. sevilen birini kaybetmek, insanı yıldırım çarpmış gibi sarsar. çünkü aşk, yaşamın pınarıdır. ***DÖNÜŞ YOK***
|
|
|
« Yanıtla #1 : 03 Temmuz 2008, 11:12:21 » |
|
|
|
« Yanıtla #2 : 03 Temmuz 2008, 14:39:23 » |
|
|
|
« Yanıtla #3 : 04 Temmuz 2008, 09:38:37 » |
emily
ιмαgιηαяу
Global Moderator
EvaPower 11
|
çilekeş sevdiğim gruplar arasında..pervazda tatil sarkıları favorim 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 12 Ağustos 2008, 19:54:17 Gönderen: Living Sacrifice »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : 05 Temmuz 2008, 11:10:40 » |
Snow White
Pianist
Hero Member

EvaPower 16
|
Dinlemedim pek ama arkadaşlar illa dinle diyorlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : 06 Temmuz 2008, 22:56:47 » |
FermaNTasyoN
Yeni Üye
EvaPower 1
|
Dinlemedim pek ama arkadaşlar illa dinle diyorlar.
dinle tabi .. adamlar işinin hakkını vererek yapıyorlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : 10 Temmuz 2008, 01:36:25 » |
fatalrage_3
Yeni Üye
EvaPower 0
|
çok kaliteliler ilk albümleri tamamen kusursuzdu tabi şu gözaltı şarkısı olmasa bence yapılmayacak bişey yapıp bir rapçiyle düet yaptılar keşke yapasalardı ama ikinci albümlerde şeboyla düet yaparak o hatalarını telafi ettiler süper bir grup.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 12 Ağustos 2008, 19:55:59 Gönderen: Living Sacrifice »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : 25 Temmuz 2008, 11:49:48 » |
Turkman
Yeni Üye
EvaPower 0
|
çilekeş abi başka söze gerek var mı bence en iyi TÜRK rock grubu
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 12 Ağustos 2008, 19:56:27 Gönderen: Living Sacrifice »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : 25 Temmuz 2008, 15:35:44 » |
distinct
Sr. Member

EvaPower 19
Hareket!
|
Yeni albümlerini pek beğenmedim açıkçası.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : 11 Ağustos 2008, 23:56:41 » |
EksiSonsuz
Full Member

EvaPower 1
|
Yeni albümü dinlemedim solistin yeni tarzını görünce içim ısınmadı her halde  Ama eski albümleri Türk rock müziğinde ennnn beğendiğim albümlerden biri 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 12 Ağustos 2008, 19:56:53 Gönderen: Living Sacrifice »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : 12 Ağustos 2008, 01:48:46 » |
distinct
Sr. Member

EvaPower 19
Hareket!
|
Yeni albümü dinlemedim solistin yeni tarzını görünce içim ısınmadı heralde  Ama eski albümleri Türk rock müziğinde ennnn beğendiğim albümlerden biri  Eski albümleri gerçekten iyiydi.Yenileri ilk izlenim olarak söylüyorum, sanki zorlama.Şebnem ile olan düetleri de pek iyi değildi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : 30 Kasım 2008, 08:26:01 » |
NameLessDeaD
Yeni Üye
EvaPower 0
FaLLen
|
bence Türkiye de fn başarılı rock yapan gruplardan biri( YOK ve kendimden geriye muhteşemmm 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : 27 Şubat 2009, 11:26:36 » |
amie
Full Member

EvaPower 0
Rock and Metal
|
çilekeş bence çok önemli bir grup...söz ve müziklerine kulak verilmesi gerekir diye düşünüyorum..görkemin şarkı söyleyiş tarzını çok seviyorum... tüm şarkıları çok özel ve güzel.. 
|
|
|
|
|
|
bring me to life
|
|
|
« Yanıtla #13 : 02 Nisan 2009, 17:57:58 » |
evan
Yeni Üye
EvaPower 0
kendimi yormadan ulaşsam sana dokunsam ruhuna
|
ben çilekeşin canlı performansını izledim muhteşemler özellikle grubun söz birliğinin etkisi harika ve akrep şarkısı muhteşem bateristleri süper 
|
|
|
|
|
|
amyleeeeeewindtifone
|
|
|
« Yanıtla #14 : 13 Şubat 2010, 16:20:12 » |
|
amylee-brit
|
kendimden geriye ve bir şarkısını daha dinledim mangayla yaptıkları cover da çok güzel 
|
|
|
|
|
|
All the little pieces falling, shatter. Shards of me, Too sharp to put back together. Too small to matter, But big enough to cut me into so many little pieces. If I try to touch her, And I bleed, I bleed, And I breathe, I breathe no more.
|
|
|
|