« Yanıtla #15 : 23 Nisan 2010, 12:10:32 » |
|
edis12
|
 |
|
|
haber eski ama .... yine de ekledim....
Böyle Seyirci Görmedim! Modern Rock'ın Masal Prensesi Amy Lee ve Grubu Evanescence, Önceki Gecce Hayranlarıyla Buluştu.
MODERN ROCK'IN MASAL PRENSESİ Amy Lee VE GRUBU EVANESCENCE, ÖNCEKİ GECCE HAYRANLARIYLA BULUŞTU. Amerikan alternatif rock dünyasının Grammy ödüllü topluluğu Evanescence, Avrupa turnesinin İstanbul ayağında verdiği konserde kendisini izlemeye gelen yaklaşık 10 bin kişiye coşkulu anlar yaşattı, konserin kısa sürmesi ise hayranlarını hayal kırıklığına uğrattı. Amy Lee ve grubu Evanescence, dün akşamki konserle Türk hayranlarına unutulmaz bir gecce yaşattı.
Işık oyunları ve Amy Lee'nin inanılmaz sesiyle tüm seyircileri etkisi altına alan grup, hayranlarının hep bir ağızdan söylediği şarkılarıyla tam bir karnaval havası yaşattı. 1 saat 15 dakika süren performansına ilk ve ikinci albümünden birçok şarkıyı sığdırmayı başaran grubun sahneye tam saatinde çıkmasını beklemeyen birçok biletli seyirci konserin bitimine doğru alana girebildi.
Alt grup olarak Türk rock müziğinin beğenilen isimlerinden Gripin'in sahne aldığı konserde, hayranlarını Türkçe 'Merhaba İstanbul' diyerek selamlayan Amy Lee, şarkı aralarında seyircilere 'Türkiye'de olduğumuzu biliyoruz ama böyle büyük bir ilgiye beklemiyorduk. Gördüğüm en iyi seyirci sizsiniz. Yeni albüm için bütün Avrupa'yı dolaşıyoruz ve Türkiye'de bunun bir parçasıydı. Türkiye'de konser veriyor olmaktan dolayı çok memnunuz, bizi sık sık davet edin. İstanbul çok güzel bir şehir' dedi.
Konsere izleyen birbirinden ilginç makyajlı fanatik Evanescence hayranlarının arasında türbanlıların da yer alması dikkatleri çekti. Konseri izlemek için deniz yoluyla gelenler tekrar deniz yoluyla konser alanından ayrıldılar. Yaya olarak ayrılanlar nedeniyle sahil yolunda araç trafiği kilitlendi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #16 : 23 Nisan 2010, 12:12:27 » |
|
edis12
|
 |
|
|
İstanbul'da "Evanescence" Fırtınası
Amerikan Alternatif Rock Dünyasının Grammy Ödüllü Topluluğu Evanescence, İstanbul'da Hayranlarıyla Buluştu. Türk Hayranlarının Çığlıkları Arasında Sahneye Çıkan Grubun Kurucusu Ünlü Sanatçı Amy Lee, Hayranlarına Türkçe Olarak Seslendi. Amerikan alternatif rock dünyasının Grammy ödüllü topluluğu Evanescence, İstanbul'da hayranlarıyla buluştu. Türk hayranlarının çığlıkları arasında sahneye çıkan grubun kurucusu ünlü sanatçı Amy Lee, hayranlarına Türkçe olarak seslendi. Son dönem rock gruplarının başarılı isimlerinden Evanescence, Turkcell Kuruçeşme Arena'da Türk dinleyicilerinin karşısına çıktı. Son albümleri Open Door'un dünya turnesi kapsamında Türkiye'ye ilk kez gelen Evanescence'e, Türk rock grubu Gripin ön grupluk yaptı. Grammy ödüllü Evanescence konseri için, saatler önce konser alanına gelen gençler, sıcak havaya aldırış etmeden beklemeye başladı. Gripin'den sonra sahneye çıkan grubun kurucusu, solisti, piyanist ve söz yazarı Amy Lee, büyük alkış ve
tezahüratlarla karşılandı. Lee'yi ilk kez gören binlerce genç, dakikalarca çığlık attı. Türk hayranlarının çığlıkları karşısında şaşkına dönen Amy Lee, konserine "Sweet Sacrifice" isimli şarkısıyla başladı. Hayranlarına Türkçe olarak, "Merhaba İstanbul" diye bağıran Lee, "En sonunda buluştuk. Siz istediniz ve sonunda burada buluştuk. Hepiniz olağanüstü, harika insanlarsınız" dedi.
"The Open Door" albümünün hit şarkısı "Call Me When You're Sober"ı da seslendiren grup, alkış yağmuruna tutuldu.
Yaklaşık 3 saat süren konser, Türkiye'ye ilk kez gelen Evanescence ve Amy Lee hayranlarını kendinden geçirdi.
(CİN-ED-ÖZ-Y) 26.06.2007
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #17 : 23 Nisan 2010, 13:58:04 » |
|
amylee-brit
|
konser 75 dakika sürmüş 3 saat değil ön grupla birlikte falan 3 saat etmiştir heralde
|
|
|
|
|
|
All the little pieces falling, shatter. Shards of me, Too sharp to put back together. Too small to matter, But big enough to cut me into so many little pieces. If I try to touch her, And I bleed, I bleed, And I breathe, I breathe no more.
|
|
|
« Yanıtla #18 : 23 Haziran 2010, 13:09:44 » |
3vaTurkey
Hero Member

EvaPower 24
Ekim 11 ♥..
|
 |
|
|
Ben de Eski bir haber buldum sizinle paylaşmak istedim . İSTANBUL BEKLENTİMİZİN ÖTESİNDE GÜZEL BİR YERMİŞ.
İstanbul konseri öncesinde GÜNAYDIN`a konuşan Evanescence`nin solisti Amy Lee, İstanbul`a hayran kaldı. Türk hayranlarının sayısı ise onu çok şaşırttı..
Amerikan rock dünyasının Grammy ödüllü topluluğu Evanescence, önceki akşam İstanbul`un en güzel noktalarından birinde; Boğaz`a nazır kurulan Turkcell Kuruçeşme Arena`da Türk hayranlarıyla buluştu! Sene başından beri hayranlarının heyecanla beklediği konser günü havanın 35 derece olmasına aldırmayan gençler; öğle saatlerinden itibaren kapılarda beklemeye başladı... Üstelik, güneşin altında yerlerde oturup vakit öldürmek, baştan aşağı simsiyah giyinerek `bünyede sıcağı toplamak` kimseye eziyet gelmiş gibi görünmüyordu... İçerisi ise tıpkı bir karnaval alanı, herkes keyifli ve heyecanlı...
MÜTEVAZI VE ARINMIŞ!
Konser öncesinde kulisteyiz... Herkesin ortak yorumu, Evanescence`in güzeller güzeli solisti Amy Lee`nin çok sıcakkanlı olduğu yönünde... Hakkında söylenenler eksiksiz doğru; Amy Lee son derece mütevazı ve ünlü kimliğinden arınmış halde karşımızda...
* 2003 çıkışlı `Fallen` albümünde yer alan `Bring me to life` adlı şarkı ile çok başarılı bir çıkış yaptınız. Rock müzik tutkunlarını gönülden fethetmenizin sırrı neydi?
Wow! (Gülüyor) Aslında gizli bir reçetem yok, müziği kendim için yazıyorum. Şu ana kadar hep gerçeği ve kalbimden geçeni söylemek istedim. Bu yüzden müziğimi dinleyenler, anlattıklarımı daha önce kendilerinin de hissettiklerini söylüyor. Bu yüzden birçok hayranımla ruhani seviyede bağlantımız oluyor. Dünya çapında çok sayıda hayranımız var ve çoğu İngilizce konuşmuyor. Ama ortak dili; müziğimizin ruhunu hissedebiliyor. Kısacası kendinize ve müziğe dürüst olmak yeterli...
BÜYÜDÜKÇE AYRILDIK!
* Başından beri `Fallen` albümünü, ilk albümünüz olarak kabul ettiğinizi söylüyorsunuz. Öncesinde çıkardığınız `Origin` ve `Whisper` albümlerini yok saymanızın sebebi ne?
Çünkü bu albümler taklit albümler gibiydi. `Fallen`, piyasaya sürülen ilk stüdyo kaydımızdı. Ondan önce ailelerimizin bodrum katlarında kendi kendimize yaptığımız demo kayıtları vardı. Bunlardan yaklaşık 2 bin kopya kadar yapıp biraz isim yapmak için kulüplere sattık. İnsanlar da bunu beğendi ve kopyalamaya başladı. Bu yüzden `Fallen` için ilk gerçek albüm diyoruz.
* Evanescence`i birlikte kurduğunuz Ben Moody, daha sonra grupla yollarını ayırmıştı. O olmadan Evanescence eksik mi, yoksa yoluna daha güçlü bir şekilde devam ediyor mu?
Evanescence`i kurduğumuzda Ben ile benim birbirine çok benzeyen bir vizyonumuz vardı. Grup büyüdükçe görüşlerimiz de ayrıldı. Moody, o yapıya yapışıp kalmak ve onu pop ya da başka bir şeye çevirmek istiyordu. Ben ise daha yaratıcı olmayı istiyor, görüşümü genişletmek gelişmek istiyordum. Müziğimin de benimle beraber büyümesine izin vermek, gerçek bir müzisyen olmak istiyordum. Ayrılmamız olumlu etki yaptı; ikimiz de istediklerimizi yaptık...
* Evanescence kurulduktan sonra önce Ben Moody ayrıldı, ardından Terry Balsamo hastalanıp ara verdi, sonra da bassist Will Boyd gruba veda etti. Son olarak da grubun gitaristi John LeCompt ve baterist Rocky Gray ayrılığı... Bu olanları nasıl yorumluyorsunuz? Şanssızlık, bir tür lanet? Yoksa bazıları özellikle sizin seçiminiz mi?
Terry hala grupta... Bir rahatsızlık geçirdi ama mucizevi bir şekilde iyileşti ve hala bizimle. Dışarıdan görünenler, içeride olanlardan aslında çok farklı. Bunlar dışarıdan zorluklar olarak görünüyor ama Evanesence için olumlu oldu. Terry`yi böyle iyileşmiş görmek ve müzikle bu kadar yoğun çalışmasını görmek hepimize moral verdi. Ama John ve Rocky`nin ayrılması zor oldu grup için. `The Open Door` albümünü yapmak bu yüzden bizim için çok zor oldu. Onlarla bu albüm için beraber şarkı yazmaya çalıştık ama yazdıkları Evanescence değildi! Ve gruba faydası olmadı. Bundan sonra birçok gerginlik oldu. John ve Rocky ile yollarımızı ayırmak zorunda kaldık; kendimizi kurtarmak için. Terry ile bu albüm için yazdıklarımız şu ana kadar yaptıklarımızın en iyisi ve grubun ruhuna en uygun olanlarıydı.
BİZİ İSTEDİLER, GELDİK! (ayy ayy )
* Türkiye`de ilk kez konser vereceksiniz ve bu ilk ziyaretiniz. Türkiye ve İstanbul ile ilgili neler biliyorsunuz? Neler merak ediyorsunuz?
İstanbul hakkında çok fazla bir şey bilmiyorum ama hayranlarımız, bizim buraya gelmemizin temel sebebi. Onların talebi olmasaydı buraları görme şansımız olmazdı. İstanbul`da olmak çok güzel. Birçok Amerikalı grubun buraya gelip konser verdiğini duydum. Bu yüzden heyecanlıyız burada olmaktan. Görüyorum ki Türk hayranlarımız bizimle çok ilgili. Evimizden çok uzakta bile olsak, büyük ilgi görüyoruz. Sadece Türkiye değil, son 6 ayda Antartika dışında üzerinde yaşanan tüm kıtalara gittik.
* İstanbul Boğazı`na nazır, iki kıtayı birleştiren noktada konser vermek sizin için nasıl bir duygu?
Çoook güzel! Boğaz`da olmak inanılmaz bir duygu... Burası gördüğüm başka bir yere hiç benzemiyor. Gelmeden önce ne beklediğimizi bilmiyorum ama beklentilerin ötesinde güzel bir yer burası. İki kıtanın ortasında konser vermek çok heyecanlı... Alıntıdır. Kaynak http://www.tumgazeteler.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #19 : 23 Haziran 2010, 13:17:01 » |
|
|
|
« Yanıtla #20 : 23 Haziran 2010, 13:17:30 » |
|
amylee-brit
|
oyy amym benim gene kalbimi fethetti cnm benim 
|
|
|
|
|
|
All the little pieces falling, shatter. Shards of me, Too sharp to put back together. Too small to matter, But big enough to cut me into so many little pieces. If I try to touch her, And I bleed, I bleed, And I breathe, I breathe no more.
|
|
|
« Yanıtla #21 : 23 Haziran 2010, 13:29:50 » |
|
|
|
« Yanıtla #22 : 23 Haziran 2010, 13:46:32 » |
|
|
|
« Yanıtla #23 : 23 Haziran 2010, 13:58:17 » |
|
edis12
|
tekrar bekleriz....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #24 : 07 Ağustos 2010, 22:50:44 » |
favor
Full Member

EvaPower 1
..........V..........
|
çok tşkklr çok güzel bi paylaşım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #25 : 09 Ağustos 2010, 16:01:41 » |
|
amylee-brit
|
 |
|
|
BILLBOARD AMERİKA RÖPORTAJI (2007) Son dakikada elimize ulaşan bilgiye göre ülkemizde de çok sevilen Evanescence, 24 Haziran'da İstanbul'da olacak. Konserden önce sizi Evanescence'ın solisti Amy Lee'nin Billboard Amerika'ya yaptığı çok özel açıklamalarla baş başa bırakıyoruz.
Britney Spears'ın kafasını kazıttığı günlerdi. Herkes Spears'ın neden ve nasıl bu hale geldiğini tartışırken bir yandan da internette onun için birçok olumsuz haber yapılıyordu. Bardağı taşıran son damla, genç, güzel ve başarılı olduğu günlerden bunalımlı zamanlarına kadar olan süreci içeren biyografik bir video oldu. Videoda fonda çalan şarkı Evanescence'a aitti. Grubun solisti Amy Lee videoyu protesto eden sert bir çıkış yaptı. Asla aynı kulvarda olacağı düşünülemeyen Lee ve Spears bu olayda aynı cephede savaşan iki askere dönüşmüştü. Lee; "Ne olursa olsun, bir insanın acılarına beni alet etmelerine izin veremem." diyerek Spears'ı çok iyi anladığını söylüyordu. O da Spears gibi yeni yeni kendini topluyordu. Ancak onunki tam bir başarı hikayesiydi. Amy Lee dibe vurup en tepeye çıkmayı başardı. Ve 2006 yılının Ekim ayında yeni albümü "The Open Door"u çıkardı.
Büyük başarı yakalıyan "Fallen"ı yaptıktan sonra devamını nasıl getireceğinize dair endişeye kapıldınız mı? Müzikte de bazen insanlar yaptıkları işe olan aşklarını kaybedebiliyor, hatta sıkılabiliyor ve sadece yeni bir albüm çıkarmayı düşünebiliyorlar. Bu, saygısızlık! Eğer gerçekten bir şey hissedilmiyorsa, acıkana kadar beklemek gerekir. İçinde aşk olmayan bir müziğin cızırtıdan başka ne anlamı olabilir ki?
"The Open Door"un bir önceki albümünüzden farkı nedir? Evanescence bütün olumsuz ve zor deneyimlerin üstesinden gelebildi. O yüzden "The Open Door", umutsuz bir albüm değil. İlk albümümzde kendimizi çamurun içinde debeleniyor gibi hissediyorduk. O zamanlar bazı olaylar karşısında "hayır" diyemiyordum. "Fallen"ı şimdi dinlediğimde bütün kırılganlığı, korkuları ve çocukça hisleri duyabiliyorum. Ama şimdi kendimi büyümüş hissediyorum. Son albümümüzdeki şarkı sözleri de bu sebepten ötürü daha çok hayata dair soruların cevaplarını, sorunların çözümlerini ve mutluluğu arıyor. Öyle "acınacak haldeyim, şarkı da burada biter" gibi bir şey değil. Bundan çok "Acınacak haldeyim ve bu durumdan kurtulmak için elimden geleni yapıyorum" gibi bir şey.
Olgunlaştınız mı? Evet, kesinlikle "hayır" demeyi öğrendim. Sinyalleri almak ve "Ben bu işte yokum" diyebilmek. Özellikle de ilişkiler içinde. Yere düştüğünüzde bir şeylerin yanıp bitebileceğini de bilmek. İşte bu zamanlar hayatımın en dağılmış dönemini geçirmekle birlikte çok da keyifliyim çünkü seçim hakkımı kullanıyorum.
Gruptaki değişiklikler sizi nasıl etkiledi? En önemli fark Ben (Moody)'di. O gittikten sonra aklımda tek bir şey vardı: "Tanrım, şimdi ne yapacağım?" Korkunç şeylerden sonra bir ferahlama oldu ve grubun devam edebileceğini gördüm. Bir yandan da eskisinden çok daha iyi bir albüm yapabileceğimi de kanıtlamak istiyordum.
Sizce bugün neden çok az kadın rockçı var? Bugün müzik endüstrisi içinde birçok boşluk var. Joan Jett gibi muhteşem kadın rockçıları özlüyorum. Onlar nereye gitti? Görünen o ki; kadın müzisyenlerin çoğu R'n'B ya da "easy listening" tarzı müzik yapıyor. Kimse rock yapmıyor artık. Cinselliği kullanmanın dışında rock'n'rollun gerçek gücüne sahip değillermiş demek ki. Rock müzikte yeni piliçlere ihtiyacımız var.
Dipnot:Britney'in saçını kazıtmasının nedeni ex kocası olacak Kevin'ın evine gitmesi ve çocuklarını görmek istemesi ancak kimsenin kapıyı dahi açmaması. Britney velayet davasını kaybettikten sonra uzun bir süre çocuklarını hiç görememişti.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #26 : 09 Ağustos 2010, 17:22:04 » |
|
|
|
« Yanıtla #27 : 10 Ağustos 2010, 15:05:01 » |
|
amylee-brit
|
önemli diil bebişim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #28 : 10 Ağustos 2010, 15:31:21 » |
|
|
|
« Yanıtla #29 : 10 Ağustos 2010, 21:41:12 » |
|
Burcu
|
müziğine ve kendisine gotik kelimesinin söylenmesi amynin hoşuna gitmiyor ama