Blue Jean Eylül 2011 Sayısı - Evanescence ~
EVANESCENCE
YÜKSELME ZAMANI
[/color][/b]
''Merhaba, merhaba, beni hatırladınız mı? Ben sizin kontrol edemediğiniz her şeyim. Acının ötesinde inanmanın bir yolu olmalı.''
Amy Lee, yeni şarkısı 'What You Want' ın köprü kısmında böyle diyor. Hatırladık mı onu? Tabii ki! Son albümünden beri 5 yıl geçmiş olabilir ama iyi şarkılar yaparak şöhret olanlar asla unutulmaz. Amy Lee 8 yıl önce, 2003'te 'Bring Me To Life' ın video klibiyle hayatlarımıza balıklama daldığı anda, onda özel bir şeyin olduğunu fark etmiştik. Büyük bir hitle aniden yükselen bir grup olunca, bu başarının ardında kolpalık arayan çok olur. O dönemde ''Tek atımlık barut'' , ''Nightwish gibi Avrupalı kadın solistli metal gruplarının yaptığından bir farkı yok, sadece daha basiti'', ''Hıristiyan rock yapıyor, kilisenin lobisiyle buraya geldiler.'' gibi tonla ithamla karşı karşıya kalmışlardı. Evet, müzik dünyasında çabucak zirveye çıkanlar hakkında buna benzer önyargılar oluşur genelde. Ama geleceğe iz bırakacak işler de hemen kendini belli eder. Klasik müzik ve heavy rock'tan esinlenen, dönemin popüler türü nu-metal'den de beslenen sound'ları kadar sözleri de önem taşıyordu. Ama Evanescence'i en baştan itibaren , ona benzer kadın solistli sert rock gruplarından ayıran şey samimiyet ve doğallıktı. Sözler ne kadar vokalistin iç dünyasından fırlayan kelimelere sahip olursa müziğin kalbinize dokunması o kadar kolay oluyor. Amy Lee daha ilk mısrası ''Nasıl bakabiliyorsun gözlerimin içine, açık kapılar gibi...'' dediğinde kalbimize dokunmuştu. ''Bana nefesini ver,beni hayata döndür.'' dediğinde ise onu avucuna almıştı. O günden beri de bırakmadı.

RÖPORTAJ ANISI
Amy'e has bu samimiyete ve doğallığa 2003 yılında İngiltere'de gerçekleşen Download Festival'in kulisinde canlı şahit olmuştum. Özlem
YENİ SINGLE 'WHAT YOU WANT' İLE KULAKLARIMIZA YENİDEN BAYRAM YAŞATAN AMY LEE VE EKİBİ, 11 EKİM 2011'DE BEŞ YILDIR HEYECANLA BEKLEDİĞİMİZ ALBÜMLERİNİ ÇIKARIYORLAR.
DOĞU YÜCEL
TWİLİGHT SOUNDRACK GİRİŞİMİ
Albümdeki 'My Heart İs Broken'la ilgili Evanescence üyelerinin bir hayali var : 'Twiligt' ın yeni bölümü 'Breaking Down' un soundtrack'inde yer alabilmek! Bu hayali en çok dile getiren isim davulcu Will Hunt. 'Evdeki kızlar yüzünden ben de bulaştım bu 'Twilight' olayına. Bence bu şarkı filmdeki hikayeye cuk oturuyor. '' diyor Hunt. Amy Lee de ' Bu süper olur!' diyor. 'İlk filmi izlememiştim.'Lisedeyken vampir modasını atlatmıştım.' diyordum kendi kendime. Sonra insanlar ' Bir şarkı yazsana film için.' demeye başladılar, kitabı okudum, birkaç şarkı yazdım ama işlemedi. Çünkü 'Twilight'ı yapanlar havalı hipster tipler. Derken bu işin içinde buldum kendimi, diğer kitapları da okudum' diye anlatıyor Lee süreci. Sonra sonra, Amy kendini 'Twilight' a sarmış bir konumda bulmuş. Ama bu defa grubun diğer üyeleriyle zıtlaşmış. Zira gruptakiler Team Edward tarafındayken, Amy Team Jacob'cıymış. 'Jacob kesinlikle benim favorim. O iyi biri, çok tatlı.' diyor Amy tişörtsüz kurtadam için

NOT: yazıyı ellerimle yazdım ona göre

NOTNOT: yazımız bu kadar değil elbette. diğer çift sayfayı da yarın paylaşacağım. Çoook uzun gibi göründü bana