+ Evanescence Türkiye Fan Sitesi » Diğer Konular » Genel Konular
 Yasaklanan enstrüman....

Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yasaklanan enstrüman....  (Okunma Sayısı 212 defa)
« : 23 Ağustos 2011, 15:59:51 »
tenten_NrtN
Hero Member

EvaPower 11

Duymuşsunuzdur mutlaka ama ben yinede ekliyorum. Smiley

18.yy da Benjamin Franklin tarafından bulunan "Glass armonica" enstruman dan çıkan notalar yüzünden müzisyenler ve dinleyecilerin delirdiği gözlendiği için tamamen yasaklamıştır(yada korku yüzünden insanlar çalmayı bırakmıştır). Armonic...a dan çıkan sesin insan beyni ve kulaklarıyla bilinmeyen bi etkileşimi olduğu varsayılıyo çünkü çıkan ses 1000 ve 4000 hertz aralığında. 4000 hertz altında sesleri insan beyni sağ ve sol kulak arasındaki tam nirengi noktası bulamadığı "katman/safha farklılığına"(phase differences) yol açıyomuş yani sesin nerden geldiğini anlayamayan beyin ambale oluyo buda duyma problemlerine yol açıyor. Bazı insanlarda deliliğe, depresyona ve birbirleri arasında iletişimde kavgaya kadar götürdüğü söyleniyor.

Her ne kadar "ürkünç bi sesi var" densede ben beğeniyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=_XPfoFZYso8

« Yanıtla #1 : 25 Ağustos 2011, 13:12:01 »
-OkaN-
Sr. Member

EvaPower 7

Nurten bunu canlı dinlemeni kesinlikle tavsiye etmiyorum ben öğrenciyken bi antikacıda bunu buldum adam bir çaldı herkes dükkandan kaçtı kulak zarını oldukça yıpratan bir frekansa sahip çünkü insan 20hZ-20kHZ frekans aralığındaki sesleri duyabilir.2Hafta kulağım çınlamıştı ve arkadaşım rapor almıştı kısacası hastanelik oldu akıllara zarar bir enstruman ben 2 hafta boyunca duğru düzgün duymamıştım videoyu izlerken bile kulağım ağrıdı..

...
My loveless life
I'm lost in you tonight
Waiting for you to turn around
Only to tear the whole world down.
My darkest night
Your arms that hold me tight
Waiting for you to turn around..
« Yanıtla #2 : 25 Ağustos 2011, 14:20:52 »
tenten_NrtN
Hero Member

EvaPower 11

Smiley test edildi onaylandı diyorsun yani... Belkide youtube dan daha sevimli( Tongue ) geldiği için ben seviyorum bu enstrümanı... Grin Bilemiyorum bi hüznü var gibi kendine çekiyor adeta...

« Yanıtla #3 : 25 Ağustos 2011, 14:29:02 »
-OkaN-
Sr. Member

EvaPower 7

Evet hüzünlü tarafı var enstrumanın buna en yakın ses olarak kilise piyanolarını dinleyebilirsin pirinç borulara sahip olanından mümkünse...ayrıca bir daha o deneyimi yaşamak istemiyorum Grin

...
My loveless life
I'm lost in you tonight
My darkest night
« Yanıtla #4 : 25 Ağustos 2011, 14:30:44 »
adze55
Sr. Member

EvaPower 7

something about myseLf

Nurten bunu canlı dinlemeni kesinlikle tavsiye etmiyorum ben öğrenciyken bi antikacıda bunu buldum adam bir çaldı herkes dükkandan kaçtı kulak zarını oldukça yıpratan bir frekansa sahip çünkü insan 20hZ-20kHZ frekans aralığındaki sesleri duyabilir.2Hafta kulağım çınlamıştı ve arkadaşım rapor almıştı kısacası hastanelik oldu akıllara zarar bir enstruman ben 2 hafta boyunca duğru düzgün duymamıştım videoyu izlerken bile kulağım ağrıdı..

aynen katıLıyorum...   kuLakLara zarar...

how would you teLL an unborn chiLd what Life is
« Yanıtla #5 : 25 Ağustos 2011, 14:33:34 »
tenten_NrtN
Hero Member

EvaPower 11

Evet hüzünlü tarafı var enstrumanın buna en yakın ses olarak kilise piyanolarını dinleyebilirsin pirinç borulara sahip olanından mümkünse...ayrıca bir daha o deneyimi yaşamak istemiyorum Grin

Ya da Hammond organ iyi gider şimdi... Yerini doldurmaz ama işte iyi gider. Grin

« Yanıtla #6 : 25 Ağustos 2011, 14:35:23 »
-OkaN-
Sr. Member

EvaPower 7

Ya da Hammond organ iyi gider şimdi... Yerini doldurmaz ama işte iyi gider. Grin

Ne yaparsan yap bu enstrumandan uzak dur Grin

...
My loveless life
I'm lost in you tonight
My darkest night
« Yanıtla #7 : 25 Ağustos 2011, 14:37:57 »
tenten_NrtN
Hero Member