Nasıl olduysa, Amy Lee Miami'ye geldiğinde, fırtınalar ve uyuşmazlığın elmaları bitmiş, ortalık temizlenmişti. Bugün Amy Lee rahatlamış, parlak, dışarıdan kolaylıkla görülen... mutlu. Bu yıl 2007'de evlendiği uzun süreli arkadaşı Josh Hartzler'la olan evliliğinin dördüncü yıl dönümünü kutladı.
"Turdayken evlendim" diyor gülerek, büyük pembe bir piyanonun önündeki kanepede çıplak ayakla uzanırken. "İki hafta ara verdik, bu yüzden evlenmeye karar verdim, balayına çıktım ve sonra tekrar tura çıktım... Balayının ortasında tur kıyafetlerini bavula koydum."
Evliliğin berrak anılarına ve Amy Lee'nin yüzünde hızla dönen şöhret rüzgarına rağmen, Lee başka bir konuşmada, bu sefer El Espectador'la, sakin ve iyi bir mizaha sahip.
Müzikal işlerden uzak durmaya nasıl karar verdin?
Kendime anlattım: Bundan uzak durmaya, kendime geri dönmeye, bu imajdan uzak durmaya ihtiyacım vardı. Ne yaptığını bilen ve normal bir hayat yaşayan insanlara konuşmaya ihtiyacım vardı... İhmal ettiğim şeyleri yapmaya ihtiyacım vardı, ailemle olmak ve Şükran Günü'nü kutlamak. Tüm bu tüketici şeyler. Durmak yok. İkisini yarıya bölüp yapmanın yolu yok.
Ve bundan uzaklaşmaya nasıl başladın?
New York'a taşındım ve evde çalışıp, arkadaşlarımla birlikte olmaya başladım. Küçük bir topluluk kurdum. Müzik yaptık, farklı restoranlara gittik. Yazmaya başladım... Tabi ki, her zaman yazıyordum, ancak bir yıl sonra bunu ciddi bir şekilde yapmaya başladım... ve arp çalmayı öğrendim... Şimdi bu kabiliyete sahibim ve bunu yeni albümdeki belirli şarkılarda kullandım.
Ne zaman müziğe geri dönmeye karar verdin?
Birdenbire olmadı... Tek başıma yazmaya başladım ve müzisyen bir arkadaşımla bir ortaklık oluşturduk. Yazmaya başladık ve belirli caddeler boyunca gittik... Şöyle düşündüm "Hey, tamamen farklı bir şey yaparsam ne olur... bayanlardan oluşan bir üçlü kursak... yerel enstrümanlar çalsak ve üç sesten söylesek?" Yabancı bir yola gittim, beni harika bir şekilde eğlendiren bir şey. Fazlasıyla elektronik bir sahneye geldi, bu müziğimizde her zaman harika bir ilham kaynağı olarak kullandığımız bir şey. Halkın davranışlarını önemserken, gitarı bir parça arkaplana atmak... sert rockı. Ancak bunun su yüzünden vuruşlarını dinlemek çok cool... Gitarları duymadığınız zamanlar var... sadece ötedeki bu maddeyi dinlemek... Bu benim sürekli kullandığım bir tabirdi "Ötede".Yeni müziğin başlangıcı
Amy damıtılmış saf yaratıcı enerji, ısrar edip köpüren, tipik huzursuz sanatçılardan biri. Albümün şekillendiği zamanlarda New York'ta bu indirmelerin olduğu geceyi hayal etmek zor değil.
İlk sonuçlar açıklandığında, en saf köklü rockçısını alan bir kayıt vardı, epik gibi ve Evanescence gibi çağrışımlar yapan karakterleri varken elektronik ve başka elementlerden özgürlükler almasına rağmen. Ve bu asla bir grubun küçük şarkıları olmadı. Onun en yakın sırdaşı ve kemanlarla güçlenen, katmanlanan ve aranjmanlarla kıvrılan melankolik balladlarına rağmen.
Kasırganın ortasında kalan sadece Amy Lee'nin sesiydi. Genç ancak yeterli bilgiye sahip, derin heyecanları çağrıştırıyor, ve harika mistik şeylere hükmediyor gibi görünüyor.
Evanescence'ın geçmiş başarılarının hayaletini kovalıyor musun?
'Hayır' derdim, ancak cevap 'evet'. 20 milyondan fazla albüm satıldı... Albüm satışları hakkında konuşmamanıza rağmen, fanlar, popülarite , ün...
Kendi başarılarına isyan eden, yoldan çıkaran bir şey miydi?
Ben sermayenin kendisini hissediyorum. Bunu 'isyan etmek' olarak söylemem... Her zaman üstesinden geldiğimiz şeyden gurur duygum, ancak tamamen farklı bir şey yapmak istedim çünkü bu beni iyi hissettirdi, çünkü kendime şöyle söyledim: "Bu ben değildim"... Ancak ilginç olan şey beni ben yapan şeyi hatırlamaya olan uzaklığımdı. 'Bu bir karakter değildi. Bendim... ve ihtiyacım vardı.
Şu anda ne sana Evanescence'la geri dönmenin zamanı olduğunu düşündürüyor?
İnsanların rock müziği ne kadar özlediğini hissediyorum... bu müziğin bulunması gerekiyordu... Bu albümün harika olduğunu söylemiyorum, bir başarısızlık olabilir, ancak o şekilde gerçekleşmeyecek. Bence bu Evanescence ve Evanescence fanları için mükemmel bir zaman.Röportaj: Carolina Cardona
Çeviri: amylee-brit