MTV News Brooklyn'de video setini ziyaret etti, Amy Lee bize 'gerçek Evanescence'ı' gösterdi.
BROOKLYN, New York — Geçen Cumartesi, Brooklyn deposunda bir ambarın içindeki (ve yüzeyi yıpranmış) geçici sahnede Evanescence dönüşleri olan aynı isimli albümleri için "What You Want"a klip çekti.
Yönetmen Meiert Avis ile birlikte - U2, Bruce Springsteen, Bob Dylan gibi isimlere ikonik klipler çekti - grup ve onların inatla tutuculuklarını sürdüren fanlarından oluşan bir ordu sıcaklıktan terlemelerine rağmen gece yarısına kadar uzunca çalıştılar. Evanescence'ın dönüşü için, biyografikal, onların ilk günlerinden üne ulaşıncaya kadar, daha sonra onların şu sıralar biten aralarını içeren bir video çektiler... Bunu yanısıra, vokalist olarak Amy Lee bize açıkladı.
"Bu video bir çeşit, grubun geçmişi, bu sette bizim eski şovlarımız arka planda gösteriliyor - burada Little Rock'taki Vino's şovunu kullandık - bu eskiden sonra bir şekilde, kumlu gibi, kirli gibi, terletici. Ve temelde New York hakkında, Tim'in ve benim taşınmamızdan bu yana geçtiğimiz birkaç yıl boyunca yaşadığımız yer. Ve bir şekilde New York'tan kaçış hakkında... ve tekrar dünya dışında çıkmak."
Şarkı gibi, "Want"ın klibi de Evanescence için bir ayrılığın küçük bir parçası, daha önceki videolarında yarattıkları karanlık, fantazi dünyalardan sakınıyor. Bu videodatercih ettikleri şey eski tip gerçeklik; kan, ter ve gözyaşları - onları sadece en tepeye çıkartan şeyler değil, aynı zamanda onların geri dönüşleri için güç aldıklar şeyler. Hangi sebep olursa olsun, ne kadar sıcak olursa olsun, Avis kaç kez çekerse çeksin, grup çanı cevaplamaya devam etti, sahneyi süpürmelerine ve feryat etmelerine rağmen, Lee kendini videoya uygun giyinmiş fanların ellerine attı - bunlardan bazıları videoda yer alabilmek için yaklaşık olarak 10 saat bekledi. Bu gösteriyor ki, herkesin bulaştığı bu güzellik, "What You Want" sadece başka bir müzik video değil. Sevginin emeği.
"Bu daha kişisel bir video. geçmişte daha çok 'fantazi' tarzda videolar yaptık, ve bir şekilde bu gerçek biz. Bir yenilik için gerçekten kişisel hissettirecek bir şey yapmak istedim. Belli olduğu gibi, çılgın bir makyaj yaptım, ve bu her gün yaptığım bir şey değil, ancak, biliyorsunuz, ben... tekrar fanlarla iletişime geçmek istedim. Bunu hepimiz yapıyoruz. Onları özledik. Bu kayıtta birçok şey onlar hakkında, ve tabi ki neden tekrar burada ve bu işin içide olmamızın sebebi."
Röportaj: James Montgomery
Çeviri: amylee-brit