+ Evanescence Türkiye Fan Sitesi » Müzik Kategorisi » Yabancı Metal
 Arch Enemy

Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Arch Enemy  (Okunma Sayısı 1058 defa)
« : 06 Mart 2008, 21:51:27 »
miss_lotus
Yeni Üye
*

EvaPower 0

Amacı thrash metal ile death metali karıştırıp “saf” bir sound yakalamak olan Arch Enemy 1995 senesinde kuruldu. 96’da “Black Earth” isimli çıkış albümlerini hazırlayarak kariyerine başlayan grup tüm Avrupa metal camiasının dikkatini çekti. Melodik ve progresif ritimler, çift gitar melodileri ve güçlü vokaliyle oluşturdukları sound eşsizdi. Wrong Again Records etiketiyle 1996 yılında çıkan bu albümden sonra artık herkes gruptan başka bir çalışma bekliyordu.

1997 yılında tekrar stüdyoya girdiler ve “Stigmata” albümlerini doldurdular. Albüm 1998’de Savage Messiah Music firması tarafından çıkarıldı. Daha olgunlaşan ama hala saf duran müziğiyle bu albüm de tüm metal sevenler tarafından tam not aldı. Kariyerini yükselten ve Century Media Records firmasıyla anlaşan grubun üçüncü albümü ise “Burning Bridges” oldu. Death, thrash ve progresif metalin bir karşımı olan albüm ayrıca dozajı dengeli bir şekilde melodikti. Albümde, grubun prodüktörlüğünü yapan Fredrik Nordström de klavyesiyle yer aldı. Per Wiberg de piyanosuyla albümde misafir sanatçı olarak bulundu.

Japonya’da oluşan hayran kitlesine konser vermek üzere 99’da bir turne düzenlediler. Bu konserin görüntüleriyle “Burning Japan” adında sadece Japonya’ya dağıtılan bir de live albümleri çıktı. Daha agresif bir sounda sahip olan dördüncü albümleri “Wages Of Sin” 2001 yılında metal dinleyicilerinin beğenisine sunuldu. Albüm Arch Enemy’nin şu ana dek yaptığı en sert ve en titiz hazırlanmış çalışmasıydı. Japon hayranları için albüm kısa bir süre sonra Japonya’da da piyasaya çıktı.

Century Media Records, Arch Enemy sevenleri için yine “Wages of Sin” adında 2 CD’lik bir albüm hazırladı. 2002 yılında çıkan albümde bonus parçalar ve video klipler de bulunuyordu. Bir sene sonraysa limitli sayıda üretilen ve her Arch Enemy hayranının arşivinde bulunması gereken “Anthems Of Rebellion” çıktı. Arch Enemy bu albümleriyle halen “saf metal” yapan ender teknik gruplar arasında bulunuyor. Hayran kitlesiyse her geçen gün artmaya devam ediyor.

Albümleri:
1996 - Black Earth
1998 - Stigmata
1999 - Burning Bridges
2000 - Burning Japan
2001 - Wages Of Sin
2002 - Burning Angel
2003 - Anthems of Rebellion
2004 - Dead Eyes See No Future
2005 - Doomsday Machine
2007 - Rise Of The Tyrant
« Yanıtla #1 : 07 Mart 2008, 12:46:25 »
neverforgivenangel
David Doucan P
Global Moderator
*

EvaPower 8

carry the cross, dehumanization  ve burning angel en sevdiğim 3 şarkısı

geriye dönüş yoktur. çünkü zaman herşeyi mahveder. bazı şeyler onarılamaz. insan bir hayvandır ve intikam isteği, doğal bir dürtüdür. çoğu suç cezalandırılamaz. sevilen birini kaybetmek, insanı yıldırım çarpmış gibi sarsar. çünkü aşk, yaşamın pınarıdır.        
***DÖNÜŞ YOK***
« Yanıtla #2 : 08 Mart 2008, 23:07:57 »
Shade
Yeni Üye
*

EvaPower 1

Rise Of The Tyrant senenin en iyi Hybrid (thrash,melodic,core) albümü olmaya fazlasıyla aday.
« Yanıtla #3 : 04 Temmuz 2008, 12:13:26 »
.::Abyss::.
Yeni Üye
*

EvaPower 0

işte grubum aşırı severim we will rise şarkıları özellikle harikadr

αя¢н αηgєℓ
« Yanıtla #4 : 04 Temmuz 2008, 14:53:10 »
emily
ιмαgιηαяу
Global Moderator
*

EvaPower 11

We Will Rise sarkılarını severim.

« Yanıtla #5 : 10 Temmuz 2008, 10:32:23 »
kbra
Jr. Member
**

EvaPower 1

tek kelimeyle nemesis harika angela da harika bir ses bir kadın nasıl böyle bir ses çıkarıyor hala aklım almış değil

« Yanıtla #6 : 07 Ağustos 2008, 09:40:48 »
Silent Scream
Hero Member

EvaPower 18

ℓєανє мє αℓσηє..!

We Will Rise ve Ravenous çok hoş .. Bu aralar Chester gibi böğüren bayan vokaller daha çok ilgimi çekiyor.

« Yanıtla #7 : 08 Ağustos 2008, 09:26:36 »
neverforgivenangel
David Doucan P
Global Moderator
*

EvaPower 8

ya hadi o ses o kadından çıkıyor( zaten zor inandım)  yav o sesin çıktığı kadın nasıl bu kadar güzel olur yav  Drool  punk

geriye dönüş yoktur. çünkü zaman herşeyi mahveder. bazı şeyler onarılamaz. insan bir hayvandır ve intikam isteği, doğal bir dürtüdür. çoğu suç cezalandırılamaz. sevilen birini kaybetmek, insanı yıldırım çarpmış gibi sarsar. çünkü aşk, yaşamın pınarıdır.        
***DÖNÜŞ YOK***
« Yanıtla #8 : 08 Ağustos 2008, 15:03:57 »
the big ticked
Full Member

EvaPower 1

ya hadi o ses o kadından çıkıyor( zaten zor inandım)  yav o sesin çıktığı kadın nasıl bu kadar güzel olur yav  Drool  punk

katılıyorum

« Yanıtla #9 : 09 Ağustos 2008, 16:31:07 »
Silent Scream
Hero Member

EvaPower 18

ℓєανє мє αℓσηє..!

katılıyorum
Valla ne yalan söyliyim bende katılıyorum Drool Cheesy

« Yanıtla #10 : 26 Ağustos 2008, 10:06:59 »
philosopher_queen
Full Member

EvaPower 6

Once I had a dream. And this is it.

Angela çok delikanlı.  Tongue

« Yanıtla #11 : 26 Ağustos 2008, 10:18:39 »
EksiSonsuz
Full Member

EvaPower 1

Yorumu bu tip olan bayan/erkek vokalleri sevemedim bir türlü!Şarkıları hoşuma gidiyor,ama sevmiyorum işte  Yawn
Angela'yı görünce aklıma direk ''delikanlı'' kelimesi geliyor benim de  Cheesy

« Yanıtla #12 : 07 Eylül 2008, 10:20:55 »
İrEm
Full Member

EvaPower 2

tek kelimeyle mükemmel bir grup bütün şarkıları bir harika özellikle nemesis ve dead eyes see no future şarkıları      angela'nın üstüne bir kadın brutal i daha tanımıyorum        ama ben angela2 olarak gelicem inşallah  Cheesy   Cheesy  Cheesy  Grin Grin

DüŞüNmEyİ bIrAk KuRtUlMaK iStEsEnDe KaRaNlIk GüZeL dEğİl AcInI hAfİfLeTsEdE
« Yanıtla #13 : 22 Ocak 2009, 11:35:47 »
Silent Scream
Hero Member

EvaPower 18

ℓєανє мє αℓσηє..!

Yorumu bu tip olan bayan/erkek vokalleri sevemedim bir türlü!Şarkıları hoşuma gidiyor,ama sevmiyorum işte  Yawn
Chester ve Dani Filth harici bu yoruma katılıyorum. Ama yine de dinlemeye değer bu grupta Cool

« Yanıtla #14 : 12 Mart 2009, 11:24:33 »
amie
Full Member

EvaPower 0

Rock and Metal

arrriiva arrriva angele angele  Cheesy

bring me to life
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Evanescence Theme Design by Turklord