İlk kez MTV News Amy Lee'ye Evanescence'ın çıkacak olan albümü hakkında konuştu, ve bize diskin neden aynı isimli olacağını tamamen açıkladı. Aynı isimli, çünkü 'bu grup hakkında'.
"Bu grup hakkında; bir grup kaydından çok daha fazlası." diye devam ediyor. "Bunun hakkında düşünmeye başladım, ve bu tüm kayıt boyunca ve tüm söz yazım sürecinde hepsi benim hakkımdaydı ve tekrar buna aşık oldum, Evanescence'a, bir süreliğine takıntılı olduğum şeye, bundan daha uzun bir süreliğine."
Ve bu hafta boyunca, albümdeki bazı şarkıların üzerindeki perdeyi kaldırdığımız gibi - gümbürdeyen ilk single "What You Want" ve onunla eşit düzeyde "The Other Side" - ve daha sonra yeni notaların fazlasıyla grubun yaratıcılığını yansıttığını söylüyor: ve onunla diğer grup arkadaşlarının arasındaki sonsuz geri dönüşün sonucu.
Ancak üçüncü ve son önizlememiz biraz farklı. Çünkü "Lost In Paradise" Evanescence'ın diğer üyelerinin katkılarını içerse de, fazlasıyla Amy Lee'nin şarkısı. Ve buna karşı kolayca görünen duygusal sevgi bağını içeriyor.
"Bu bizi ağlatan bir şey... burada bunun hakkında çalışırken, gerçekten, gerçekten gözyaşları vardı. Bu şarkıyı seviyorum" diyor MTV News'a. "Bu şarkıyı yazarken, her şey değildi; sadece saftı, sadece benim içindi." Bu şarkıyı tamamen kendim için yazdım, kendi duygularımı dışarı vurarak sakinleşmek için. Ve hemen düşündüm, 'Piyano, vokaller, evde tek başıma kaydettim, ve bir şarkı olacak. Bir yerde veya bir şey için B-side olacak."
"[Ancak] sonra... başka şarkılar üzerinde çalışırken - daha fazla rock şarkıları üzerine yoğunlaşırken - Bunu eğlenmek için dinlemeye devam ettim, çünkü bu bana aitti, şarkıyı Nick'e gönderdim ve şöyleydim 'Bunu dinlemeni istiyorum... Bunu dinledikçe, bir şeylere sahip olduğunu düşünüyorum' diye devam ediyor. "Ve daha sonra o hemen 'Bu şarkıyı yapmalıyız' dedi. Ve onu grubun içine getirmek onun fikriydi, ve başta şöyleydim, 'Bunu yapmam'. Ama bir kere denediğimizde, geniş bir pencereden uçtu, daha önce hiç düşünmediğim bir şekilde. Bu mükemmel; bu şekilde olması gerektiği anlamına geliyor."
Kasvetli bir piyano ve Lee'nin acıyan sesinden biraz fazlasıyla başlarken, "Paradise" yavaşça kuruluyor, telli çalgılarda, timpanide gümbürdeyerek katmanlarda ilerliyor, doruk noktasında, bazı gümbürtülü gitar akorları. Özür dilemeyerek epik ve karşılık vermeksizin soğuk, tüm sınırsızlık ve samimiyete ev sahipliği yapıyor, bazen aynı zamanda. Ve bunun yüzünden, Björk'ün aynı şekilde astronomik 1997 singleı "Jóga"yı beklenmedik bir şekilde akıllara getiriyor. Ve hayır, Lee buna bir parça dahi dikkat etmiyor.
"Bu şarkı benim için büyük bir ilham kaynağı. Tüm hayatım boyunca birçok kez dinlediğim bir şarkı" diyerek açıklıyor. "Ve benim için, Björk, ve onun stilini hazırlayan yaylı çalgılar, orkestral elementler, ve bunun yarattığı tutku... Bu kalbini döken bir şey. Bu bana tamamen ilham kaynağı oldu, ve bu şarkı bana ilham verdi."
Röportaj: James Montgomery - MTV News
Çeviri: amylee-brit