Geçen hafta Evanescence, MTV News'u Nashville'e uzun zamandır beklenen yeni albümleri hakkında konuşmak için davet etti ve bize bir avuç dolusu şarkıyı çaldı, albüm 11 Ekim'de mağazalardaki yerini alacak.
Pazartesi, size albümün gürüldeyen ilk singleı "What You Want"tan bir önizleme verdik. Şimdi, başka bir şarkı üzerindeki perdeyi kaldırıyoruz, "The Other Side", patlayan bir şarkı ve Ev'in şu ana kadar yaptığı "en sert kayıt" olduğu yönünde grubun vokalisti Amy Lee'ye güven veriyor.
Binlerce çift-bas davul karışımı, bir yığın gitar, ve tabi ki, ve Lee'nin göksel, genişekran vokalleri, "The Other Side" büyük bir şekilde başlayan ve gittikçe büyüyen bir şarkı, ve megatonlarda ölçmeye yetecek kadar büyük bir koroyla sonlanıyor. "What You Want" gibi agresif bir şarkı, ama Lee'nin belirttiği gibi, bu daha önceden tarif ettiği "eğlence" sözcüğünü açıklamak için en iyi örnek olabilir. Çalarken elastik bir rutin var, sadece grubun dışarıya vurduğu bir kaybediş var.
"Bu element var, bu bizim yaparken gerçekten tarif edecemeyeceğim bir şey. Sadece bu kaydı yayınlayacağız ve bir sıfat yaratacağız (bunun için) [gülüyor]. "Bu sadece 'müzikalbirliktelik'. Çaldığımız şeyden hoşlanıyoruz, ve söylediğim şeyden de , ve vokallerimi yazarken, bu acının en büyük dramatik dışavurumu değil, bu şöyle, 'Ben söylüyorum çünkü melodiyi bu şekilde söylemek iyi hissettiriyor.' Ve ben şarkı için iki şekilde de hissediyorum. Bu güzel ve epik, ama aynı zamanda rock havası var."
Ve albümün tamamında hakim olan temayı koruyarak, "The Other Side" gerçek bir grup şarkısı (bu grubun albümü basitçe 'Evanescence' olarak tanımlamasının sebebi, ve Lee'nin çalışmasının sonucu olarak - yeniden çalışmanın - şarkı onun grup arkadaşları ve yapımcı Nick Raskulinecz ile yapıldı. Ve süreç şarkıyı Evanescence için kesin bir ayrılık haline getirdi, maruz kalınan durum - isim olarak, ölüm - Lee'nin yıllardır takıldığı bir şey. Buna rağmen, albümdeki tüm hoş şeylerle birlikte vaziyet, ilk defa, Lee'yi farklı bir yolla yakalıyor.
"Bunu çocuklarla yazdım. Gerçekten işbirliği yapıldı. Benim için sözleri yazmak gerçekten zordu, çünkü ben koroya sahiptim - bu epik ve dramatik; 'Counting the days to meet you on the other side (Seninle diğer tarafta tanışmak için günleri sayıyorum)' - ancak daha sonra, mısralar tekrar, eğlencenin elementi işin içine girmeye başlıyor, biliyorsunuz, grup, büyüyor." diyerek açıklıyor Lee. "Bu yüzden şöyleyim 'Ölüm hakkında nasıl şirretçe şarkı söyleyebilirim?' Sanki olması münkün değil gibi... açıklamak zor. Ama duyduğunuzdan daha sert."
Röportaj: James Montgomery
Çeviri: amylee-brit