+ Evanescence Türkiye Fan Sitesi » Müzik Kategorisi » Yabancı Metal
 Rammstein

Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Rammstein  (Okunma Sayısı 450 defa)
« : 12 Temmuz 2008, 13:37:22 »
emily
ιмαgιηαяу
Global Moderator
*

EvaPower 11

Rammstein

Rammstein Alman bir müzik topluluğudur.NDH Metal müzik toluluğu içindedirler. Tarzları Dans metal türündedir.("Tanz Metal"). Sadece Almanca müzik yapmaktadırlar. 1994'te kurulan grup Dünya üzerinde 12 milyon albüm satmıştır.

Kuruluşu
Grup adını 1988 yılında yaşanan Ramstein hava kazası`ndan alır. Şov yapan 3 uçağın havada çarpışması ve bu uçaklardan birinin şovu izleyen kalabalığın üstüne düşmesi sonucu 67 izleyici ve 3 pilot hayatını kaybetmiştir. Grup bu yerin adına bir "m" harfi daha ekleyerek Rammstein adını almıştır. Bu kelime "şiddetle çarpan kaya" demek olup, aynı zamanda eski Roma silahlarından biri olan, XV. yüzyılın sonuna kadar kullanılan, kuşatılan bir şehrin veya kalenin sur ve kapılarını yıkmaya yarayan, koçbaşı`nın da Türkçe karşılığı sayılabilir.

Şarkı sözleri Almanca olmasına rağmen, Rammstein şöhretini kısa sürede Almanya dışına taşırmış ve tüm zamanların en çok bilinen Alman müzik grubu haline gelmiştir.

Üyelerin tamamı eski Doğu Almanya`dan gelmekte olup, özellikle Doğu Berlin ve Schwerin doğumludur.

Till Lindemann (Vokal)
Richard Zven "Scholle" Kruspe (Solo Gitar)
Paul H. Landers (Ritim Gitar)
Oliver "Ollie" Riedel (Bass Gitar)
Christoph "Doom" Schneider (Bateri)
Dr. Christian "Flake" Lorenz (Klavye)
Riedel, Schneider ve Kruspe grubun asıl kurucularıdır. Kruspe kendi dillerinde müzik yapmaya önem veriyordu, ayrıca o sırada da grupta İngilizce bilen eleman olmaması da bu yöndeki eğilimi güçlendirdi. Till Lindemann`ın da vokalist olarak katılmasıyla birlikte grup seçmelere girmeye başladı. Paul Landers da bu sırada gruba dahil oldu. Son olarak da daha önceden Feeling B Paul Landers ile çalışmış olan klavyeci Christian Lorenz da gönülsüz de olsa Paul`ün ısrarları sonucu gruba girdi.

Albümleri
Rammstein bugüne kadar 5 tane albüm yayımladı. Herzeleid (1995), Sehnsucht (1997), Mutter (2001, Reise (2004), ve Rosenrot (2005). 5 Stüdyo albümünün yanında 2 de canlı performans albümleri vardır.

Herzeleid iyi karşılanmıştı, fakat asıl çıkışı Sehnsucht albümüyle yakaladılar. Bu albümün yarattığı daha iyi olma baskısı yüzünden dağılacakları söylendiyse de Mutter albümünü çıkarmayı başardılar. Reise, Reise kayıtları sırasında da tüm sorunlar aşıldı.

Son albüm Rosenrot, 28 Ekim 2005'te raflarda yerini aldı. Reise, Reise için kaydedilen fakat o albümde yer almayan, bu albüme adını veren şarkı da dahil olmak üzere 6 şarkıyı içermekle birlikte yeni kaydedilmiş şarkılar da bulunmaktadır.

Grup aynı zamanda üç tane de canlı performans albümü çıkarttı.Bunlar Live aus Berlin (1998), Lichtspielhaus (2003) ve Völkerball (2006)'dır.

www.rammstein.com

« Yanıtla #1 : 10 Kasım 2008, 21:24:11 »
orrk
Yeni Üye
*

EvaPower 0

ne denebilir ki hem ahlaksız hem de4 harika müzik yapıyolar...........mutter,sonne,alter mann,dalai lama,du hast vs

SERT OL TAVİZ VERME
« Yanıtla #2 : 12 Mart 2009, 11:45:02 »
amie
Full Member

EvaPower 0

Rock and Metal

du hast

bring me to life
« Yanıtla #3 : 02 Ağustos 2010, 16:02:38 »
Violent Death
Yeni Üye
*

EvaPower 0

Mutter,Kokain,Du Hast,Ich Will,Weisses Fleisch,Zertstören,Stirb nicht vor mir (Don't Die Befor I Do),Feurer Frei!,Bestrafe Mich,Wollt Ihr Das Bett In Flammen Sehen ve daha niceleri bayıldığım şarkılardır.Ayrıca son albümden Rammlied parçası ağzımdan salyalar gelmesine sebep olmuştur tabiri caizse yeni albüme(aslında pek de yeni sayılmaz ama ben daha yeni dinleyebildim maalesef) geberdim!!!
« Yanıtla #4 : 23 Ağustos 2010, 05:12:13 »
Burcak
Hero Member

EvaPower 5

Oº°‘¨Burcak¨‘°ºO

keeeeesssssssssssiiiinnnnnnnnnnnnnnnllllllllllllllllllllkkkkkkkkkkkkkkkkkllllllllllllllllleeeeeeeeeeeeeeeeee perfect!

- Ne yaptın? Ne yaptın böyle?
 + Hissettim.
- Ne?
 + Kusursuz hissettim. Kusursuzdum…
« Yanıtla #5 : 23 Ağustos 2010, 23:59:52 »
tenacious_D
Hero Member

EvaPower 2

sonisphere festivalinde abim biletleri satmasaydı gedeceğidim konserlerine mazoşist mazoşist takılcaktık till le Cry
« Yanıtla #6 : 24 Ağustos 2010, 00:38:19 »
Burcak
Hero Member

EvaPower 5

Oº°‘¨Burcak¨‘°ºO

ne mazoşisti manyk msn ıyy mnyk :s

- Ne yaptın? Ne yaptın böyle?
 + Hissettim.
- Ne?
 + Kusursuz hissettim. Kusursuzdum…
« Yanıtla #7 : 30 Ocak 2011, 00:13:50 »
tenacious_D
Hero Member

EvaPower 2

dalga geçiyodum... Smiley almanca ögrenmeye başladığımdan beri daha ayrı bir yeri oldu rammstein ın kulaklarımda Cheesy her sabah herkesin du hast dinlediği bir sınıfa girmek beni nası mutlu ediyor anlatamam... Banana punk
« Yanıtla #8 : 07 Kasım 2011, 14:49:11 »
ea_np
Jr. Member
**

EvaPower 0

Rock & Metal Forever

çooooooooooook sevdiğim bir grup.
till lindemann harika bir solist.
reise reise, sonne ve pussy favori şarkılarımdandır  punk

Asi Prensesim | Amy Lee 

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır