+ Evanescence Türkiye Fan Sitesi » Genel Kategori » Evanescence
 Amy'e Haunted'ı Yazması İçin İlham Kaynağı Olan Hikaye...

Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Amy'e Haunted'ı Yazması İçin İlham Kaynağı Olan Hikaye...  (Okunma Sayısı 596 defa)
« : 09 Mart 2011, 23:47:42 »
tenacious_D
Hero Member

EvaPower 2

Ben haunted'ın Ben Moody'nin yazdığı bir hikayeden esinlenerek yazıldığını yeni öğrendim...hikayeyi buldum vikipedi de şarkıların yazılış hikayelerini kıt ingilizcemle anlamaya çalışırken ama pek bişi anlamadım...sizinlede paylaşıyım dedim...çeviren olursa lütfen paylaşsın bu arada Smiley

http://evanescencereference.info/wiki/index.php?title=Haunted

Ben Moody’s Story about Haunted

A little girl around 8 or 9 in a little white Easter dress is walking down a neighborhood street bouncing a little red ball. As she approaches an obviously deserted large house with a sinister demeanor, her attention moves from the ball to the house. Not paying attention to her bouncing, the ball hits the curb and ricochets toward the house. As she chases the little red ball toward the house, the ball picks up unnatural momentum and bounces right into the huge gaping front door. The little girl pauses for a moment, looks up at the house, which now appears to be staring down at her, and cautiously enters the house in search of her little red ball. as she slowly walks into the atrium, she surveys the decaying mess that once was obviously a beautiful mansion. She becomes mesmerized by the exquisite detail of every inch of the banister winding up the seemingly endless staircase in front of her. Suddenly her thoughts are broken by a horrifying commotion. She whips around to run out the front door, but finds only a blank wall where the door once stood. Frightened, she runs down the first hallway she sees, trying desperately to find a way out, but with every turn the world behind her changes, bending to the will of the house, so that even finding a path back to the atrium where she began becomes impossible. Terrified, the little girl sinks into a corner, puts her head in her hands, and weeps.

10 years later....

The little girl wakes up in a panic, now a young woman. Dirty, scarred. She's now clothed in black pants, work boots, and a black wife beater. Her skin is pale and dirty. Sun has not graced her flesh in over a decade. She wakes to find a meal placed on a dirty silver tray before her, just enough to sustain life, just like every morning before. Placed there by a figure she can only see in passing, around a corner, walking through a door.... a figure that has become her only friend, and her only hate. Her entire existence has become nothing but to hunt and destroy this shadow that keeps her here. As she hunts him relentlessly day after day, she becomes lost in the dichotomy of her being. This thing that keeps her here, this person that repeatedly rapes her mind and watches her when she sleeps, has become her only friend. For is this person left, she would cease to exist. For she live only to kill him. But lives only FOR him. Every day the house changes around her, so that every day she wakes in a foreign land. The only constant... is him. She hears his heart beating, she smells him, she can only think of finding him, but he is also the only thing she knows of love.
« Son Düzenleme: 10 Mart 2011, 11:45:59 Gönderen: amylee-brit » Logged
« Yanıtla #1 : 10 Mart 2011, 13:55:38 »
amylee-brit
Hero Member

EvaPower 40

My heart is broken...

8 veya 9larında küçük bir kız beyaz Paskalya elbisesiyle komşu caddede küçük bir kırmızı topu zıplatarak yürüyordu. Kötü bir görünüşü olan ve besbelli terk edilmiş büyük bir eve yaklaşırken duruşu topu eve doğru hareket ettirdi. Onun zıplatmasına dikkat etmiyordu, top suluğa vurdu ve ev boyunca sıçradı. Ev boyunca küçük kırmızı topu izlerken, top doğal olmayan bir hareketle kalktı ve büyük açılan kapıya doğru zıplamaya başladı. Küçük kız bir süre durdu, evi süzdü, şimdi bulunduğu aşağısında duran şeye, ve ihtiyatla küçük kırmızı topunu aramak için eve girdi. Küçük kız yavaşça avluya doğru yürürken, açıkça önceden güzel olan şatonun çürüyen dağınıklığı bir kerelik gözden geçirdi. Önünde sonsuz gibi görünen merdivenlerin üzerindeki trabzanların her detayıyla büyülendi. Birdenbire korkunç bir karmaşayla düşünceleri paramparça oldu. Uyanarak kapıdan çıkmak için koştu, ancak önceleri kapının bulunduğu yerde boş bir duvar buldu. Korktu, ilk gördüğü koridordan aşağı koştu, umutsuzca çıkış yolu bulmaya çalışıyordu, ancak her dönüşünde arkasındaki dünya değişiyordu, ev kıvrılıyordu, avluya çıkmak için bir yol bulmak imkansızlaşmaya başlamıştı. Dehşete kapılmıştı, bir köşeye çöktü, başını ellerinin arasına aldı, ve ağladı.

10 yıl sonra...

Küçük kız panik içinde uyandı, şimdi genç bir kızdı. Kirli, korkmuştu. Şimdi siyah pantolon, iş botları ve siyah kolsuz bir bluz giymişti. Derisi soluk ve kirliydi. Bir süredir güneş etinin üzerine doğmamıştı. Gümüş kirli bir tepside yemek bulmaya uyanmıştı, sadece yaşamasını sağlamaya yetecek kadar, tıpkı önceki her sabah olduğu gibi. Orada sadece geçerken bir figür görüyordu, bir köşede, kapı boyunca yürüyen... bir figür onun tek arkadaşı oldu, tek nefreti. Onu orada tutan gölgeyi aramak ve yok etmek dışında tüm yaşamı yok olmuştu. Aralıksızca günler boyu onu ararken, onun varoluş dikotomisinin içinde kayboluyordu. Bu şey onu orada tutuyordu, bu kişi onun aklını sürekli mahvediyordu ve onu uyurken izliyordu, onun tek arkadaşı oluyordu. Bu kişi ayrıldığı için, var oluşunu durdurmaya çalışıyordu. O sadece onu öldürmek için yaşıyordu. Ama sadece ONUN için yaşıyordu. Her gün etrafındaki ev değişiyordu, bu sebeple her gün yabancı bir yerde uyanıyordu. Tek değişmez... oydu. Kalbinin attığını duyuyordu, onun kokusunu alıyordu, sadece onu bulmayı düşünebiliyordu, ama o aynı zamanda onun bildiği tek sevgiydi.

Not: Çeviri bana aittir. Herhangi bir siteye kopyalamayınız.

All the little pieces falling, shatter.
Shards of me,
Too sharp to put back together.
Too small to matter,
But big enough to cut me into so many little pieces.
If I try to touch her,
And I bleed,
I bleed,
And I breathe,
I breathe no more.
« Yanıtla #2 : 10 Mart 2011, 17:00:48 »
tenacious_D
Hero Member

EvaPower 2

çok saol açelya...
« Yanıtla #3 : 10 Mart 2011, 17:49:02 »
3vaTurkey
Hero Member

EvaPower 24

Ekim 11 ♥..

açelya olmasa durumumuz vahim  Grin
herkese teşekkürler ben de ilk kez duydum  Smiley

« Yanıtla #4 : 10 Mart 2011, 17:51:11 »
!d!L
Hero Member

EvaPower 10

Hold on , little girl ♥

gerçekten sözlerle de çok uyumlu.
watching me,wanting me
...    Heart
ve çok güzel yazmış cidden.
benim komposizyon konuma da ilham kaynağı oldu bak bu  Grin
« Yanıtla #5 : 10 Mart 2011, 18:09:54 »
HallowEva
Jr. Member
**

EvaPower 1

İnanılmaz , bu hikayeyi merak ediyordum çok beğendim

« Yanıtla #6 : 10 Mart 2011, 20:15:41 »
amylee-brit
Hero Member

EvaPower 40

My heart is broken...

ne demek ben de 1 saat uğraştım ama sonunda değdi Smiley gerçekten hikaye güzelmiş keşke kısa film olarak bişiler yapsalarmış

All the little pieces falling, shatter.
Shards of me,
Too sharp to put back together.
Too small to matter,
But big enough to cut me into so many little pieces.
If I try to touch her,
And I bleed,
I bleed,
And I breathe,
I breathe no more.
« Yanıtla #7 : 11 Mart 2011, 17:03:09 »
missrockenses
Full Member

EvaPower 0

harika Smiley
« Yanıtla #8 : 13 Mart 2011, 13:26:28 »
tenten_NrtN
Hero Member

EvaPower 11

Hikaye gerçekten  iyi... Bu arada benim kısa filmimin konusu olabilir bak  Grin şaka yapıyorum bu beni aşar. Grin  Çeviri için teşekkürler Açelya...

« Yanıtla #9 : 13 Mart 2011, 14:51:29 »
kerem
Sr. Member

EvaPower 2

ben kısa film çektim bugüne kadar ve şunu diyebilirimki gerçekten iyi bir kurgu lakin ciddi anlamda bütçe gerektiren bir iş ayrıca kurguda bahsedilen mekanı adana ve çevresinde bulmak pek mümkün değil.

« Yanıtla #10 : 13 Mart 2011, 15:30:45 »
tenten_NrtN
Hero Member

EvaPower 11

O yüzden aşar zaten Grin yok yok kendi küçük dünyamdaki çiçekleri toplayıp kurutan kız evet evet  Grin ilk 10 a girermiyim meçhul... Grin

« Yanıtla #11 : 17 Mart 2011, 18:03:12 »
A.B Woodson
Yeni Üye
*

EvaPower 0

an obsessive love story..

İstanbul-Beykoz..
« Yanıtla #12 : 17 Mart 2011, 20:21:35 »
antika2305
Hero Member

EvaPower 2

Ghost of Sparta