+ Evanescence Türkiye Fan Sitesi » Diğer Konular » Genel Konular
 Bu dil benim dilim...

Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bu dil benim dilim...  (Okunma Sayısı 334 defa)
« : 21 Ocak 2011, 20:29:25 »
emel
Full Member

EvaPower 1

Ben Türkçe'yi çok seviyorum.Ama en çok bilmek istediğim üç dil daha var.Biri Arapça diğeri Fransızca üçüncüsü bana kalsın.Arapçayı ilerde kendi isteğimle öğrenebilirim.Fransızcaya çok çabalıyorum.üç yıl içinde sertifikam olmuş olur.bence herkes hangi dili öğrenmesi gerektiğini iyi seçmeli bu artık hayatımızı etkiliyor.bu yüzyılda iki dil iki insan çoktan geride kaldı.artık iki dil iyi iş var  All is ok

« Yanıtla #1 : 21 Ocak 2011, 20:53:15 »
3vaTurkey
Hero Member

EvaPower 24

Ekim 11 ♥..

Tabii ki Türkçe ! Heart Bence diller arasında çok önemli bir yere sahip.Her durumu karşılayacak kelime mevcut.
Türkçe dışında İngilizce'yi yarım yamalak bilmek yerine,tercüman seviyesinde bilmek isterdim.

« Yanıtla #2 : 21 Ocak 2011, 23:26:11 »
tenten_NrtN
Hero Member

EvaPower 11

Ayrıca Türkçe (dünya çapında söylüyorum) öğrenilmesi en zor olan 2. dilmiş...Yani bununla övünebiliriz zoru başarıyoruz... Cheesy Tabi hakkı verilerek kullanıldığı sürece...

« Yanıtla #3 : 22 Ocak 2011, 13:50:26 »
3vaTurkey
Hero Member

EvaPower 24

Ekim 11 ♥..

Hım vay be  Smiley
Evet.. 10 kişiden 8 kişi yanlış kullanıyor dilimizi !  Angry (Gözlemlerime dayanarak söylüyorum  Undecided )

« Yanıtla #4 : 22 Ocak 2011, 19:19:51 »
!d!L
Hero Member

EvaPower 10

Hold on , little girl ♥

evet en zor dillerden olduğunu duymuştum  Wink (ingilizcede her özneye farklı bir ek gelmiyor ama Türkçe'de her kişinin farklı ekleri var ve yükleme getirdiğiniz her ek anlamı değiştiriyor işte bunun gibi özelliklerinden dolayı Smiley )
ve çok zengin ve köklü bir dil Türkçe,çok fazla kelime var.ve dediğiniz gibi önce anadilimizi düzgün kullanmak ve tabiiki diğer dillere geçmek istiyorum.ingilizce vazgeçilmez artık dünya dili  All is ok
Amaa,ben Fransızca,İtalyanca ve  eski dilleri öğrenmek istiyorum açıkçası  Embarrassed (arkeolog falan olursam... Embarrassed )
ve son olarak aklıma geldi; Bir İtalya'na 'Eminönü' dedirtemeyeceğinizi duymuşsunuzdur sanırım.Türkçe zengin bir dil. Smiley Smiley
« Yanıtla #5 : 22 Ocak 2011, 20:06:32 »
emel
Full Member

EvaPower 1

Güzel Türkçemizde bir sözcüğü karşılayan birden fazla sözcük var.atasözlerimiz ve deyimlerimiz var.sanıyorum bir  avantajı da yazıldığı gibi okunması  Wink

« Yanıtla #6 : 22 Ocak 2011, 20:53:56 »
tenacious_D
Hero Member

EvaPower 2

Ama gercekten bir dili iyi ve doğru bir sekilde öğrenebilmek için önce kendi dilini doğru kullanmalı insan. Almanca eğitim veren bir okula gidiyorum ve bugun öğretmenin tahtaya yazdığı bir cümleyi herkesin anlamasına rağmen Türkçe'ye çevirememesi içler acısıydı mesela...
Ben kusursuz bir İngilizce ve Almanca istiyorum... Sad
Bi de anadili olmasına rağmen bana Arapça öğretmeyen annemi kınıyorum... Smiley
« Yanıtla #7 : 24 Ocak 2011, 20:24:41 »
toprak
Yeni Üye
*

EvaPower 0

Türkçe evet zor bir dil ve içinde latin ve farsça kelimeler barındırıyor bu güzel bişey bence Smiley
Kaldı ki dildeki bu çarpıklaşma sadece türkçeye özgü değil evrensel dil kabul edilen ingilizcede dejenere oluyor... Fakat ben bunun sadece yazı dilinde olduğunu düşünüyorum nbr slm vb. konuşma dilimize yansıdığına bugüne kadar tanık olmadım.

kıyametmiş meğer insanı cezbeden
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Evanescence Theme Design by Turklord