« : 02 Ocak 2011, 19:22:59 » |
|
tenten_NrtN
|
 |
|
|
Atatürk ömründe tek bir soruya cevap veremedi
Soru şuydu ; ... Mustafa kemaL, Mersin gezisindeyken şehirde gördüğü büyük binaları sormuş.
- bu köşk kimin? - Kirkor'un
- Ya şu koca bina kimin? -Yargo'nun
- Ya şu? - Solomon'un
Atatürk Sinirlenerek sormuş.
' Onlar bu binaları yaparken siz neredeydiniz !? Toplananların araSında bir köyLünün Sesi duyuLur;
- Biz yemende tuna boylarında balkanlarda Arnavutluk dağlarında, kafkaslarda, Çanakkalede Savaşıyorduk paşam !
Atatürk bu hatırasını anlatırken 'Hayatta cevap veremediğim yegane insan bu aksakallı ihtiyar oLmuştur.' demiştir.
Şimdi ise benim cevap bulamadığım bir soru var !?
-bu şeker fabrikaSı kimin? -İsraiLin !
-Tekel kimin? - İsraiLin!
-Sümerbank kimin? -İngilterenin !
- Seka kimin? -Yunanistanın!
-Pektim kimin? - Amerikanın!
- Peki ya tüpraş kimin? - Amerikanın!
-Telekom? -Amerikanın!
-Limanlar kimin? -Yunanistanın!
Peki onlar bunları alırken siz neredeydiniz Türk haLkı !?
Hangi cephelerde savaşıyordunuz da bunları kaybettik?
Susma Lan ! Susmaa !
Birşey söylee. Vatanım için şunu yapıyordum da kaybettim de !
O aksakallı dedemin söylediği gibi birşey söyle!
Şu Şehit kanlarıyla suLanmış toprağa girmeye yüzün oLsun !
Sen yaa elleri titreyen.. Sen evett.. Yazık yaa . .
Atam bu yaşananları görse kalpten giderdi.
Atasını sadece belirli günlerde anan zavallı Türk gençLiği.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : 02 Ocak 2011, 19:24:30 » |
|
tenten_NrtN
|
Az önce face de gördüm bu yazıyı burada paylaşmalıyım dedim. Umarım türk gençliği bunu okumaya üşenmez...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : 02 Ocak 2011, 19:44:57 » |
hugara
Global Moderator
EvaPower 28
|
güzelmiş
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : 02 Ocak 2011, 20:20:21 » |
|
|
|
« Yanıtla #4 : 02 Ocak 2011, 20:31:06 » |
|
|
|
« Yanıtla #5 : 02 Ocak 2011, 21:57:26 » |
emel
Full Member

EvaPower 1
|
 |
|
|
Bakın böye şeylere çok sinirleniyorum.Birincisi Tüpraş,Telekom satılmadı,kiralandı ve bu bir süreçtir.Bu siyasettir,ayrıca amerikanın değildir buralar.Senin dediğin kadar kolay değil.Tekelin bütün hisseleri israilin değil.Telif hakkı ve üretim hakkı TÜRKLERİNDİR.Ve tekelin ürünlerinin çoğu TÜRKİYEDE üretilir ve çalışanlarıda TÜRKTÜR.Bu yazdığın bütün kuruluşlar TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN topraklarındadır. Çalışan ve hisse sahipleri TÜRK vatandaşıdır.Bu firmaların yabancı ortakları,sözleşme gereğince istenildiği an ve olağan üstü bir durumda etkisiz hale getirilip saf dışı bırakılacaktır,hiç bir söz hakları kalmayacaktır.Hep TÜRKLERİN başarısızlığı ve satılmışlığından bahsediyorsunuz,türkcelin ve cocacola nın ceo'su TÜRK.THY bütün dünyanın uçuş önderidir.Bunlar küçük örneklerdir.Eğer Atatürk'ü bu kadar incelediysen avatarındaki resmin sahibi olan redd grubunu görüşüyle incele ondan sonra milliyetçilikten bahset.Bu konu face'e düşecek kadar basit bir konu değildir,bu konu varolma yokolma konusudur.Bu oyunlar konuş konuş bitmez.İçinde olmadan kimse hiç bir şey bilemez.Lütfen bu konu hakkında bu kadar basit yorumlar yaparak birlik ve beraberlik içindeki yüce TÜRKLÜK ve MİLLİYETÇİLİĞİ bu kadar küçültmeyin.Bizi bitirecek olan hasımlarımız değil sizin gibi gelecek nesildir.!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : 03 Ocak 2011, 17:58:38 » |
|
amylee-brit
|
ben yazıya sonuna kadar katılıyorum kim ne derse desin sen elindeki cevheri kullanamıyorsan hiç bir anlamı yok
|
|
|
|
|
|
All the little pieces falling, shatter. Shards of me, Too sharp to put back together. Too small to matter, But big enough to cut me into so many little pieces. If I try to touch her, And I bleed, I bleed, And I breathe, I breathe no more.
|
|
|
« Yanıtla #7 : 12 Ocak 2011, 21:17:52 » |
|
tenten_NrtN
|
Eğer Atatürk'ü bu kadar incelediysen avatarındaki resmin sahibi olan redd grubunu görüşüyle incele ondan sonra milliyetçilikten bahset. Ben öyle aşırı derecede miliiyetçi falan değilim (hatta hiç değilim bunumu duymak istedin) BU ÜLKEDE YAŞAYAN BİRİ OLARAK sadece türkiyenin geldiği noktayı üzüntüyle izliyorum facede paylaşılan bu yazı gerçekten üzmüştü beni... Bunlar ve belkide siyasi diğer konular tetikledi bunu (yani bu yüzden paylaşmak istedim )...redd e gelince başta vokal Doğan duru olmak üzere bütün üyeleri kemalizmi savunmaktadır ki bu beni hiiiiç alakadar etmez...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 12 Ocak 2011, 21:26:01 Gönderen: tenten_NrtN »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : 13 Ocak 2011, 00:02:52 » |
emel
Full Member

EvaPower 1
|
madem milliyetçi değilsin bu ülkenin sorunlarıyla alakalı yorum yapma.üzülmene de gerek yok aslında.BEN AŞIRI MİLLİYETÇİYİM ve istiklal marşının şu cümlesine dikkat çekmak istiyorum .BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME ...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2011, 00:07:47 Gönderen: emel »
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : 13 Ocak 2011, 00:53:20 » |
|
tenten_NrtN
|
BU ÜLKEDE YAŞAYAN BİRİ OLARAK demişim yani üzülmem için illede milliyetçi olmam gerekmiyor... ( tartışma bundan sonra amacını aşmaz umarım )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : 13 Ocak 2011, 11:53:09 » |
emel
Full Member

EvaPower 1
|
Neyse benim milliyet karşıtı olan bir insanla muhabbetim olmaz.bu konuyuda burda kapatıyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : 13 Ocak 2011, 14:26:29 » |
|
tenten_NrtN
|
Ben bu ülkenin toprağına insanına değerlerine saygı duyuyorum zaten... Sadece kendimi bi kalıba koymuyorum böyle bi ülkede ve sistemde diyorum ve bu konuyuda burda kapatıyorum...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|