+ Evanescence Türkiye Fan Sitesi » Müzik Kategorisi » Müzik Sohbet/Haberler
 Beethoven,Chopin,Bach,Vivaldi,Mozart...ve derin klasik müzik...

Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Beethoven,Chopin,Bach,Vivaldi,Mozart...ve derin klasik müzik...  (Okunma Sayısı 1625 defa)
« : 28 Aralık 2010, 11:05:25 »
emel
Full Member

EvaPower 1

Klasik müzik benim hayatımdır.Bir tane dinleyin,sadece birini...

BEETHOVEN:*Ludwig van Beethoven, Batı müziğinde Klasik dönemin sonunda yer alır.
*Beethoven bir yandan klasik formları en yetkin bir biçimde ifade ederken bir yandan da Romantik döneme damgasını vuracak formların temelini atmış ve Batımüziğinin ilk devrimcisi olarak tarihe geçmişti.
*Beethoven klasik dönemin nesnelliğini ve kalıplarını kırarakmüzikte ruhsal çalkantıların ve coşkuların ifade edilmesini olanaklı kıldı.
*Beethoven'ın J.S.Bach,Haydn ve Mozart'tan esinlenerek geliştirdiği müzik,Berlioz,Liszt ve diğer on dokuzuncu yüzyıl bestecilerinin yolunu açtı.
*Bestecinin dokuz senfonisi hiç kuşkusuz Batı sanatına görkem kazandırmıştır.

*sevdiğim eserlerinden bazıları*
-Beethoven - Andante in F Major - Pride and Prejudice Soundtrack
-Beethoven - Ave Maria
-Beethoven - Fifth Symphony
-Beethoven - Flight Of The Bumblebee
-Beethoven - Ode to Joy
-Beethoven - Sonata No. 8 in C Minor, Op. 13 (Pathetique) - II. Adagio cantabile - Favorite Beethoven Sonatas - 05 - Vladimir Horowitz
-Beethoven - Symphony No. 8 (Third Movement) (Mozart,Bach,Beethoven,Chopin,Brahms,Handel,Vivaldi,Strauss,Grieg,Tchaikovsky)
-Beethoven's Symphony No. 9 (Scherzo)
-Bethoven - Beethoven - 1st symphony
-Classical - Beethoven - 9th Symphony (Ode to Joy) (Techno Remix)
-Trans-Siberian Orchestra & Metallica - Beethoven's 5th Symphony

CHOPIN:*Frederick Chopin'in adı her zaman piyanoyla birlikte anılır.Bunun nedeni sadece bestelediği piyano eserleri değil,piyanonun çalınışına getirdiği yeniliklerdir de.
*O,Avrupa'nın piyano ustalarıyla tanıştığı bir dönemde ün kazanmış,ama her zaman onların önünde olmuştur.
*Ülkesinden çok uzaklarda bestelediği piyano eserlerinde,halk müziğinin kaynaklarından yararlanması,onun vatan hasretinin de bir yansımasıdır.
*Chopin bir hasret bestecisiydi.Memleketindeyken da başka ülkelerin hasretliğini çekerdi.
*Bir akşam üzeri,Polonyalıların deyimiyle zal,yani ''hasretlik'' saatinde,memleketinden ayrıldı ve Paris'te yurdunun hasretini çekerek öldü.
*Ömrü hep kederli hasret şarkıları bestelemekle geçti.
*Yapıtlarındaki keder duygusu sadece kişisel değil,ulusunun o dönem çektiği büyük acıların yansımasıydı da.(Varşova'lıdır.)
*O sadece piyanosuyla dev bir orkastra oluşturdu diye anılır.

*eserlerinden biri*
-FChopin-Polonaise_No6_A_Flat_Major_Op53_Heroic

BACH:*Jo.S.Bach bugün en büyük besteci olarak gösterilen Johann Sebastian Bach,yaşadığı dönemde daha çok bir org virtüozu olarak tanınıyordu.
*O daha yaşarken müziği gözden düşmüştü.
*Mozart ve Beethoven onun eserlerini sevdi.
*Ne var ki Bach'ın eserlerine yıllar sonra yeniden hayat veren Mendelssohn oldu.
*Bach,müzikte Barok geleneğinin doruğu olarak görülür.
*Bach geleneksel Barok org müziğini,Lutherci koral müziği,Fransız ve İtalyan orkestra müzik üsluplarını kullanarak bütün bu türlerin en güzel örneklerini vermiş,yapıtlarıyla çoksesliliği doruk noktasına ulaştırmıştır.

-Bach - Pachelbel's Canon in D major (best version)(1)
-Bach - Jesu, Joy of Man's Desiring
-Bach - (None) - 00 - Classical - Bach - Toccata and Fugue in D Minor (Phantom of the Opera) cathedral pipe organ

VİVALDİ:*Antonio Vivaldi, yaşadığı dönemde büyük bir keman virtüozu olarak ün salmış,besteleri ise unutulup gitmişti.
*Günümüzde pek sevilen''Dört Mevsimler''in bestecisi yıllarca en çok J.S.Bach'ın düzenlediği eseriyle tanındı.
*İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra bulunan Barok dönem elyazmaları,Vivaldi'nin müziğine ilgiyi artırdı.
*Vivaldi,neşeli müziği,ezgilerinin özgünlüğü bakımandan Barok dönemin bestecileri arasında farklı bir yerde durur.
*İyi bir servet biriktirmesine karşın yoksulluk içinde öldüğünde,Vivaldi ardında,en az 550 konçerto,94 opera,40 keman sonatı ve başka pek çok eser bırakmıştı.

-Antonio Vivaldi - The Four Seasons - Winter
-Antonio Vivaldi - Violin concerto in a minor
-Celtic Woman - Vivaldi's Rain
-Classical - Vivaldi - Four Seasons - Spring
-Vanessa Mae - Vivaldi's Four Seasons (Techno)
-Vivaldi - Concerto for 4 Violins in E minor
-Vivaldi - Gloria
-Vivaldi - The Great String Concertos - 04 - Concerto in D minor for Two Violins, Cello, and Strings Op111 No. 11 - Allegro - Adagio e piccato - Allegro
-Vivaldi - Violin Concerto
- Marie Antoinette Soundtrack - Antonio Vivaldi - Concerto in G
-Handel - Telemann - Bach - Vivaldi - Baroque Favorites - Haydn - Trumpet Concerto In E Flat Major

MOZART:*Müzik tarihinin sıradışı bestecisi Mozart,kendisini aslen bir opera bestecisi ve konser piyanisti olarak görüyordu.Mozart her iki alanda da eşsiz eserler verdi.
*Mozart'ın bestecilik hayatı çok küçük yaşlarda başladı.
*Gençlik yıllarındaki eserleri müzik tarihine geçti.
*Ne var ki, yaşadığı dönemde Rokoko müziğinin hafif ve yüzeysel tarzına alışmış olan aristokrat dinleyiciler,onun pek çok eserindeki ezgi derinliğini ve form zenginliğini henüz anlayacak olgunlukta değildi.
*Mozart,Joseph Haydn'la birlikte müzikte klasik döneme damgasını vuran senfoninin,operanın,yaylı çalgılar dörtlüsünün ve konçertonun temel biçimlerini mükemmel biçimde oluşturdu.
*Mozart'ın müziğindeki parlaklık hala hiç geçmedi.

- Mozart - Piano sonata No. 5 in G Major
-Mozart, Bach, Beethoven, Chopin,   Brahms, Handel, Vivaldi, Strauss, Grieg, Tchaikovsky - The Four Seasons 'Winter' (2nd Movement) - Vivaldi - 21 Greatest Classics
-Mozart - Fur Elise
-Mozart - Moonlight Sonata
-Mozart - Carmina Burana - O Fortuna
-Mozart - Cello Quartet
-Mozart - Requiem - Lacrimosa

Arkadaşlar bütün bu bilgileri kendi kitaplarımdan yazdım.Sormak istediğiniz sorular olursa memnuniyetle cevaplarım.Şimdilik küçük özetler oluşturdum.Umarım beğenirsiniz.Ve mutlaka dinleyin. All is ok Sürç-ü lisan ettiysek affola... Embarrassed  Chopin konusunda yardımları için HUGARA ya,ve genel olarak 3VATURKEY e teşekkürlerimi bir borç bilirim All is ok
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2010, 12:10:31 Gönderen: hugara » Logged

« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2010, 14:39:51 »
3vaTurkey
Hero Member

EvaPower 24

Ekim 11 ♥..

Klasik müzikle ilgili olmayan biri olarak sözlerime başlamak istiyorum Grin
içlerinden evanescence sayesinde Lacrimosa'yı dinlemiştim ve gerçekten çok güzeldi  All is ok
Az önce  de "-Mozart - Cello Quartet" adlı eseri dinledim o da çok güzeldi  All is ok
konun için teşekkür ederiz bilgi dolu  Smiley
ve her zaman yardım için hazırım  All is ok

« Yanıtla #2 : 28 Aralık 2010, 14:43:19 »
emel
Full Member

EvaPower 1

iyiki varsın Grin çağatay da öyle yoksa siteyi karıştırdım da birazcık..
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2010, 14:47:20 Gönderen: emel » Logged

« Yanıtla #3 : 28 Aralık 2010, 19:30:33 »
tenten_NrtN
Hero Member

EvaPower 11

Forumda klasik müzikten anlayan biri var yaşasın yalnız değilim  Cheesy

« Yanıtla #4 : 29 Aralık 2010, 11:06:21 »
emel
Full Member

EvaPower 1

tek ben değilim birisi daha var  Grin ama adını vermemi istemiyor  Tongue kendisi girip yorum yazar isterse  Cheesy

« Yanıtla #5 : 29 Aralık 2010, 11:47:03 »
amylee-brit
Hero Member

EvaPower 40

My heart is broken...

ben de evanescence sayesinde lacrimosayı indirip dinlemiştim hala da dinliyorum ve arkadaşlar da benim sayemde dinlediler  Grin bu arada yıllar önce müzik hocamız bize bir sürü klasik müzik sanatçısının eserlerini dinletmişti aralarından en çok bachı sevmiştim şu an aklıma geldi ve iyi ki böyle bi bölüm açtın sıra geldikçe verdiğin eserleri bulur dinleriz Grin

All the little pieces falling, shatter.
Shards of me,
Too sharp to put back together.
Too small to matter,
But big enough to cut me into so many little pieces.
If I try to touch her,
And I bleed,
I bleed,
And I breathe,
I breathe no more.
« Yanıtla #6 : 29 Aralık 2010, 15:35:35 »
!d!L
Hero Member

EvaPower 10

Hold on , little girl ♥

teşekkürler emel,ben pek klasik müzik dinlemiyorum ama şimdi bir bakacağım sayende. Smiley Smiley
« Yanıtla #7 : 29 Aralık 2010, 15:37:47 »
emel
Full Member

EvaPower 1

rica ederim arkadaşlar  Wink Cheesy Tongue Embarrassed

« Yanıtla #8 : 29 Aralık 2010, 19:41:20 »
hugara
Global Moderator
*

EvaPower 28

tek ben değilim birisi daha var  Grin ama adını vermemi istemiyor  Tongue kendisi girip yorum yazar isterse  Cheesy

hıım , biri benden mi bahsediyor ne ?  Cheesy

klasik müzik arkaya yaslanıp , gözler kapatılır ve dinlenir. zaten çok eski müzikler oldukları için hakkında binlerce yorumda yapılmıştır zaten  Cheesy o yüzden yorum yerine yeni müzik keşfedebilmek için güzel bir platform olabilir burası. herkes top5 veya top 10 unu yazabilir mesela

Uploaded with ImageShack.us
« Yanıtla #9 : 31 Aralık 2010, 03:20:04 »
razor12
Yeni Üye
*

EvaPower 0

-Mozart - Moonlight Sonata çok hoşuma gider bide metal versiyonu vardır oda iyidir  Cheesy
« Yanıtla #10 : 31 Aralık 2010, 08:33:59 »
emel
Full Member

EvaPower 1

razor12 o zamn sana beethoven'a yazdığım son eseri dinlemeni tavsiye ederim.onu da çok seviceğinden eminim.iyi dinlemeler Cool ''Trans-Siberian Orchestra & Metallica - Beethoven's 5th Symphony''

« Yanıtla #11 : 01 Eylül 2011, 15:30:00 »
tenten_NrtN
Hero Member

EvaPower 11

Mozartla ilgili birşeyler ararken sitede yine bu başlığa geldim gün diye... Smiley

Bunları paylaşmak istedim.Smiley

Mozart'la Lacrimosa' nın ihtişamı çok büyük...

Requiem...

Dies irae...

« Yanıtla #12 : 01 Eylül 2011, 15:50:02 »
tenten_NrtN
Hero Member

EvaPower 11

(ilk mesaj sürekli hata verdi bu yüzden buradan devam ediyorum.)

Klasiğin diğer devleride bu başlıktayken sevdiğim eserlerinden bi kaçını paylaşmamak saygısızlık olur.

Şimdi sırayla gidelim...Smiley

BEETHOVEN...

Ave maria... Bu eesri çok ayrı bi yerde...Smiley

moonlight sonata...

Symphony No. 9 (Scherzo)...

CHOPIN
Prelude in E-Minor (op.28 no. 4)

http://www.youtube.com/watch?v=ef-4Bv5Ng0w

Nocturne 20 in C Minor Sharp

http://www.youtube.com/watch?v=CqdcDGmtJqI&feature=related

BACH
Rostropovich plays the Prelude from Bach's Cello Suite No. 1

http://www.youtube.com/watch?v=LU_QR_FTt3E

Harpsichord Concerto No.1 in D Minor BWV 1052 - 1/3

http://www.youtube.com/watch?v=Kpqm1hxgH-w&feature=results_main&playnext=1&list=PLF81B6EFFAE902A3B

VİVALDİ

Four Seasons (Winter)

http://www.youtube.com/watch?v=nGdFHJXciAQ

Gloria

http://www.youtube.com/watch?v=0Bm2vaAWJaw

« Son Düzenleme: 01 Eylül 2011, 16:02:00 Gönderen: tenten_NrtN » Logged

« Yanıtla #13 : 02 Eylül 2011, 06:46:44 »
adze55
Sr. Member

EvaPower 7

something about myseLf

güzel paylaşımlar...  Smiley

how would you teLL an unborn chiLd what Life is
« Yanıtla #14 : 02 Eylül 2011, 20:00:04 »
Burcu
Hero Member

EvaPower 4

Ne kadar metal dinlesemde nedendir bilmem hep hayallerimde klasik muzıkte bi yerlere geliyorum ya cello yada piyanoda  Cheesy gerçekten klasik muziğe karşı bi ilgim var ama pek dinleme fırsatım olmamıstı Çok tesekkur ederim  Smiley

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Evanescence Theme Design by Turklord