+ Evanescence Türkiye Fan Sitesi » Müzik Kategorisi » Yabancı Metal
 Linkin Park

Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Linkin Park  (Okunma Sayısı 3279 defa)
« : 06 Temmuz 2008, 16:04:20 »
emily
ιмαgιηαяу
Global Moderator
*

EvaPower 11

Linkin Park

Linkin Park, Amerikalı bir rock müzik grubudur. 1996'da Xero adıyla kurulduğundan beri 50 milyondan fazla albüm satmayı ve iki Grammy ödülü kazanmayı başarmıştır.[1][2][3] İlk albümleri Hybrid Theory ile büyük bir başarı kaydetmişlerdir ve 2005 yılında Gold CD ile bu başarıları belgelenmiştir.[4] İkinci albümleri Meteora ile ise bu ünlerini devam ettirdiler ve Billboard 200'de ilk sırayı 2003'te aldılar. Bu başarıları onların albüm turneleri ve dernek konserlerini de başlatıyordu.[5]

Meteora ve Hybrid Theory albümleri ile daha çok nu-metal tarzını icra eden grup[6], daha sonra, 2007 yılında çıkardıkları Minutes to Midnight ile bu türden uzaklaşıp alternatif metal ve alternatif rock türünde çalışmalar vermeye başlamışlardır. Billboard 200 listesinde bu albümle yeniden ilk sırayı alarak piyasa sürülmesinin ilk haftasında bu listeye oturma başarısını göstermiştir.

Linkin Park kendi çıkardıkları bu albümlerin yanı sıra yaptıkları düetlerle de dikkat çekmişlerdir. Bunlardan en kayda değerleri Jay-Z ile yaptıkları düetlerdir

Grubun Geçmişi
 >Kurulduğu Yıllar (1996-2000)
İlk başta lise öğrencisi üç gencin birlikte müzik yapmasından ibaret olan Linkin Park'ın asıl kurucuları Mike Shinoda, Brad Delson ve Rob Bourdon'dır.[7] Liseden mezun olduktan sonra, Kaliforniyalı üçlü, yaptıkları müzikal performansları ciddi kılmaya karar verdiler ve gruplarına Dave Farrell ile Mark Wakefield'ı kattılar. Kısıtlı olanaklara rağmen, Mike Shinoda'nın ev stüdyosunda kayıt yapmaya başladılar.[7] Yapmaları muhtemel bir kayıt anlaşmasını yapamayınca grup içinde tartışmalar ve çalkantılar da başgösterdi. Birlikteliklerinin eksikliği sonucu Mark gruptan ayrılmaya karar verdi ve Dave Farrell'ın da Tasty Snax gibi gruplarla turne yapabilmek için grubu terketmesi söylentileri yayılmaya başladı.[8][9]

Mark'ın gidişinden sonra oluşan boşluğu doldurmak için geçen süre içerisinde, grup Chester Bennington'ın sesinden etkilendi ve onu gruba dahil etmeye karar verdi.

Albümleri 
Xero Sampler Tape (1997)

Hybrid Theory EP (1999)

Hybrid Theory (2000)

Reanimation (2002)

Meteora (2003)

Collision Course (2004)

Minutes to Midnight (2007)

DVD/VHS

Frat Party at the Pankake Festival (2002)
The Making of Meteora (Limited Release) (2003)
Live in Texas (2003)
Breaking The Habit (2004)
Collision Course (2004)
Live 8 (2005)
Minutes To Midnight (2007)

« Yanıtla #1 : 07 Temmuz 2008, 11:06:42 »
Silent Scream
Hero Member

EvaPower 18

ℓєανє мє αℓσηє..!

Tek kelimeyle 'Süper' bi grup Linkin Park..
Canlı performanslarıyla,şarkı sözeleriyle ve karizmalarıyla beni kendisine hayran bırakmış mükemmel insan bunlar..

« Yanıtla #2 : 07 Temmuz 2008, 13:56:06 »
SeMeLe
Full Member

EvaPower 3

Tek kelimeyle 'Süper' bi grup Linkin Park..
Canlı performanslarıyla,şarkı sözeleriyle ve karizmalarıyla beni kendisine hayran bırakmış mükemmel insan bunlar..

evet bencede süper bi grup..bütün şarkılarını çok seviyorum ve umarım bu başarıları hep devam eder =)

Arda atar,Nihat açar,Semih çakar ve aslanlar golü kaleye sokar..!!!
« Yanıtla #3 : 08 Temmuz 2008, 15:07:17 »
kbra
Jr. Member
**

EvaPower 1

bencede süper ama eskiden daha çok dinlerdim

« Yanıtla #4 : 10 Temmuz 2008, 07:03:12 »
Final_Destination
Jr. Member
**

EvaPower 3

2007'de Minutes To Midnight Albümü çıktığında süper bir tutkuyla dinlerdim.Şarkıları ve yorumları güzel.Her zaman beğenerek dinlerim.Ama eskisi gibi aşırı bir tutkum kalmadı =)

« Yanıtla #5 : 15 Temmuz 2008, 01:04:20 »
Living Sacrifice
Lost çok bozdu bayağı bozdu lost!!
Global Moderator
*

EvaPower 9

süperinde ötesi bir grup çok seviyorum LP ı

« Yanıtla #6 : 18 Temmuz 2008, 20:12:36 »
betuLiNKiNpARK
Yeni Üye
*

EvaPower 0

Banana :banana:bayılıom bu gruba  punk punk Cheesy
« Yanıtla #7 : 18 Temmuz 2008, 20:18:36 »
distinct
Sr. Member

EvaPower 19

Hareket!

2004'te müzikle çok fazla haşır neşir olmadığım zamanlarda dersanede bir kız bu grubu dinlerdi ve isimlerini her yere yazardı.Nedir bunlar derdim ben de...

Cevabımı 1-2 sene sonra aldım; iyi ki de almışım.Çok kaliteliler çünkü!  Grin
« Son Düzenleme: 19 Ağustos 2008, 15:06:42 Gönderen: distinct » Logged

« Yanıtla #8 : 18 Temmuz 2008, 20:51:00 »
emily
ιмαgιηαяу
Global Moderator
*

EvaPower 11

en sevdiğim gruplardandır bütün şarkılarını severim.

« Yanıtla #9 : 18 Temmuz 2008, 23:15:40 »
neverforgivenangel
David Doucan P
Global Moderator
*

EvaPower 8

valla jay-z ile düet yapana kadar fan'lık dahil herşey çok güzel gidiyordu Lq de.. ama öle olduğu anda bi hayran kitlesi değşimi yaşadılar.. daha sonra eski tarzlarından daha farklı  bir albümle gelerek - sürekli aynı şeyi yapmayız dediler- eski kitlesinin bir kısmını ve yeni bir hayran kitlesi yakaladılar..  ama ne olursa olsun bu adamlar çok başarılılar ve onların müziğine olan tutkum7-8 sene sonunda hala aynı belki de daha fazla  punk punk

geriye dönüş yoktur. çünkü zaman herşeyi mahveder. bazı şeyler onarılamaz. insan bir hayvandır ve intikam isteği, doğal bir dürtüdür. çoğu suç cezalandırılamaz. sevilen birini kaybetmek, insanı yıldırım çarpmış gibi sarsar. çünkü aşk, yaşamın pınarıdır.        
***DÖNÜŞ YOK***
« Yanıtla #10 : 01 Ağustos 2008, 22:52:02 »
konoc
Full Member

EvaPower 1

seviorum bu grubu ya hemde sık sık dinliorum  punk punk

« Yanıtla #11 : 01 Eylül 2008, 10:45:03 »
Evaßroken
Full Member

EvaPower 1

єשคภєรςєภςє&lเtђเย๓ _Ŧß lเภкเภקคгк&ςгคฬlเภợ hayLey

harikaaaaaa ötesiiiiiiiiiiii acaip bi sefqi var ıcımdeee  love love punk

Evanescence<3 SeNa
« Yanıtla #12 : 11 Eylül 2008, 16:47:49 »
Silent Scream
Hero Member

EvaPower 18

ℓєανє мє αℓσηє..!

valla jay-z ile düet yapana kadar fan'lık dahil herşey çok güzel gidiyordu Lq de.. ama öle olduğu anda bi hayran kitlesi değşimi yaşadılar.. daha sonra eski tarzlarından daha farklı  bir albümle gelerek - sürekli aynı şeyi yapmayız dediler- eski kitlesinin bir kısmını ve yeni bir hayran kitlesi yakaladılar..  ama ne olursa olsun bu adamlar çok başarılılar ve onların müziğine olan tutkum7-8 sene sonunda hala aynı belki de daha fazla  punk punk
Bence de öyle .. Ne o ya, hiç dinlediniz mi Papercut'ın Jay-z ile olan düetini Cheesy ... Oryantal tarzı bişey ama hiç yakıştıramadım =/

« Yanıtla #13 : 17 Eylül 2008, 16:04:16 »
Phnom_Penh
Jr. Member
**

EvaPower 1

Birşey söylemeye gerek yok,tek kelimeyle süperler.. Smiley En sevdiğim şarkıları Breaking the Habit

« Yanıtla #14 : 18 Eylül 2008, 12:25:01 »
İrEm
Full Member

EvaPower 2

gerçekten harika bir grup şarkılarını severek dinliyorum farklı bir yorumları var e tabi buda onların farklılığının kanıtı işte  Smiley

DüŞüNmEyİ bIrAk KuRtUlMaK iStEsEnDe KaRaNlIk GüZeL dEğİl AcInI hAfİfLeTsEdE
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Evanescence Theme Design by Turklord