« : 01 Eylül 2010, 16:03:27 » |
|
amylee-brit
|
 |
|
|
DREAM TV İSTANBUL KONSERİ RÖPORTAJI (24 Haziran 2007)
O gün akşam saatlerinde kulise geçtik ve Amy Lee saçlarını taratıp bizimle buluşmaya hazırlanır bir haldeyken biz de kendi hazırlıklarımızı yaptık. Tanıştırıldığımızda çok sıcak, çok genç ve çok güzel bir kadın çıktı karşımıza, o sahnedeki kızgın ve asi kadın değil de ne zamandır görmediğimiz eski bir arkadaş gibiydi Amy Lee. Öncelikle Türkiye'ye hoş geldiniz dedik ve başladık Amy Lee'yi soru yağmuruna tutmaya.
Yeni albümünüz "The Open Door" nasıl gidiyor? Sizce hayranlarınız albümü sevdi mi? Bence kesinlikle sevdiler. Geçtiğimiz Ekim'den bu yana turnedeyiz ve gerçekten güzel bir turne oldu. Geçen sefer de dünya turnesi yaptık ama bu kez Türkiye gibi gitmediğimiz ülkelere de geliyoruz. Yarın da Tel Aviv'de olacağız. Gerçekten güzel bir reaksiyon alıyoruz. "Fallen" tabi ki büyük bir şeydi. Bizim için ilginç ve yeni bir şeydi. Şimdi ne yaptığımızı biliyoruz ve daha iyi yapıyoruz diye düşünüyoruz.
Sizce albümlerinizi karşılaştırıyorlar mı? Kalpleri hala orada... Ama "The Open Door"un kesinlikle "Fallen"ın ötesinde büyük adımlar attığını düşünüyorum. Daha olgun olmasından dolayı, daha iyi müzisyenler olduğumuz ve ve daha iyi çaldığımız için daha iyi bir müzik oluyor. Ama evet, dinleyiciler eskiler kadar yeni şarkıları da birlikte söylüyorlar. Bu nedenle bu çok iyi bir işaret ve rahatlatan bir şey.
Türkiye'deki ilk konseriniz. Binlerce hayranınız sizi sahnede görmeyi bekliyor. Bir dinleyici olarak ilk konserinizi hatırlıyor musunuz? (Önce şaşırıyor, düşünüyor ve...) İlk rock konserim, ilk gerçek konserim Smashing Pumpkins ve Garbage'tı. 14 ya da 15 yaşındayken.
Sevdiğiniz ama henüz sahnede göremediğiniz gruplar var mı? Turneye çıktığımızdan beri çok sayıda grup gördüm. Pek çoğuyla da birlikte çaldık ki bu harika ve ayrıcalıklı bir şey. Büyüyüp kahramanlarınızla karşılaştırılmak çok güzel. Aramızdan birinin çok sevip izleyemediği biri var mıdır bilmiyorum. Mesela hiç Nine Inch Nails konseri izlemedim. Tabi ki DVDlerini izledik ve çok sevdik. Ama onları hiç canlı izlemedim. Bu bir tanesi.
Bize son ve çok güzel şarkınız "Sweet Sacrifice"ın hikayesini anlatabilir misiniz? Teşekkürler. Evat tabi ki. Bir düşüneyim. Onu albümde en başa koymak istedim çünkü bir değişime izin veriyor. Bir bakıma "Fallen"daki konulara gönderme yapıyor. Bu uzun zaman önceki bir ilişkimdi. Çok kaygı vericiydi. Beni çaresiz ve saplanmış hissettirdi. O zaman bu ilişkiden kurtulacak cesaretim ya da gücüm yoktu. "Fallen"ı yazarken, 'zavallı ben, kayboldum, beni karanlıktan kurtar...' gibi hissediyordum. Zaman içinde "The Open Door"a geldik. Değiştim, büyüdüm ve bundan uzun süre önce kurtuldum. Böylece ilk şarkıyı aynı şeyle ilgili fakat yeni bakış açımdan yazmak istedim. Şöyle ki; 'artık ben mağdur olmayacağım' . 'Sweet Sacrifice' benim. 'Yapmak zorunda değilken neden hayatının uzun zamanını buna saplanarak harcadın' diyerek kendine gülen ben. Bu bir başlangıçtı ve albümün geri kalanı yeni durumlara doğru hareket etti.
Yeni albümün adı "The Open Door". Bu kapının bir şeyi simgeleyip simgelemediğini öğrenmek istiyorum. Kapıyı açtınız mı? Kapıyı aralık mı bıraktınız? Veya bir şeyin veya birinin gelmesini mi bekliyorsunuz? (Gülümsüyor...) Bu birçok farklı şekilde algılanabilir. Albümü yazmaya başladığımızda Terry'le iki şarkı yazdıktan sonra "The Open Door" adını düşündüm. Albüme "The Open Door" adını vermeliydik çünkü artık her şey bize açılmıştı. İlk yazmaya başladığımızda ve bir anlaşma yaptığımızda "Fallen" için şarkılarımız vardı ve dahasını yazmamız gerekiyordu. Çok fazla baskı ve stres vardı. 'Bu sektörde bunu yapamayacaksın...' 'Daha da kötüsü kadın olman' diyorlardı. Bunun sonrasında iki yıl boyunca yazdık. Ne yapmamız gerektiğini söyleyen pek çok insan ve gerçekten çok fazla kısıtlama vardı. "Fallen" başarılı olunca bir çok konser verdik. Dünya çapında pek çok hayran kazandık. Kendi dokunulmamış müziğimizi yapma hakkına sahip olduk. Şöyle bir şey; artık kısıtlama ya da kural yok. Albümün genelindeki amaç istediğimizi yapabilmekti. Bir planı izlememek ve kendimiz hariç kimsenin istediğini yapmamak. Bu gerçekten kendimiz için kendi albümümüzü yapmaktı ve bence bu kadar iyi olmasını sağlayan da bu.
Röportaj:Dream
|
|
|
|
|
|
All the little pieces falling, shatter. Shards of me, Too sharp to put back together. Too small to matter, But big enough to cut me into so many little pieces. If I try to touch her, And I bleed, I bleed, And I breathe, I breathe no more.
|
|
|
« Yanıtla #1 : 01 Eylül 2010, 16:25:24 » |
antika2305
Hero Member

EvaPower 2
Ghost of Sparta
|
Bu röportajı zaten daha önceden okuduğum için tekrar okumadım.Evet,dışarıdan bakanlar için Evanescence=Amy Lee+diğerleri formülü geçerli;fakat bence bu doğru değil.Benim grupta en sevdiğim üye falan da değil zaten.Bu gruptan kimler kimler geçti  Yine de Amy'nin grup için önemini tekrarlamaya gerek yok.O olmadan olmaz.
|
|
|
|
|
|
 Ya olduğun gibi görün,ya da gözüme görünme!
|
|
|
« Yanıtla #2 : 01 Eylül 2010, 16:37:13 » |
|
amylee-brit
|
katılıyorum sana Evanescence Türkiye'ye geldiğinde habire böyle sorular sordular hiç birinin evanescenceın önceki röportajlarından veya gelişimlerinden haberleri yok zaten sweet sacrificeın hikayesini sormaları da onların röportajdan önce hiçbi araştırma yapmadıklarının göstergesi dream işte uyduruk nolcak  ayrıca evanescence=amylee-diğerleri de grubu gerçekten tanımayanların söylediği bir şey doğru söylüyosun örnek: röportajı yapanlar 
|
|
|
|
|
|
All the little pieces falling, shatter. Shards of me, Too sharp to put back together. Too small to matter, But big enough to cut me into so many little pieces. If I try to touch her, And I bleed, I bleed, And I breathe, I breathe no more.
|
|
|
« Yanıtla #3 : 02 Eylül 2010, 18:26:53 » |
|
|
|
« Yanıtla #4 : 04 Eylül 2010, 12:43:03 » |
!d!L
Hero Member

EvaPower 10
Hold on , little girl ♥
|
evanescence'ı tanımayanlar öyle diyor tabiiki..  ama öyle olmadığı görürler amy grup için çok önemli olay budur! tabi diğer üyeler de.. solist olduğu için ön plana çıkıyor ve grubun değişmez üyesi!  başından beri bu gruba inanan rock prensesim (woouww  ) saol bu arada hepte aynı şeyleri soruyorlar 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : 04 Eylül 2010, 16:55:16 » |
3vaTurkey
Hero Member

EvaPower 24
Ekim 11 ♥..
|
evanescence'ı tanımayanlar öyle diyor tabiiki..  ama öyle olmadığı görürler amy grup için çok önemli olay budur! tabi diğer üyeler de.. solist olduğu için ön plana çıkıyor ve grubun değişmez üyesi!  başından beri bu gruba inanan rock prensesim (woouww  ) saol bu arada hepte aynı şeyleri soruyorlar  K a t ı l ı y o r u m m m ! ( )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #6 : 07 Eylül 2010, 14:48:14 » |
pentothal
Yeni Üye
EvaPower 0
|
paylaşım için saol... Bende sizlere katılıyorum... Evanescence i bizlere anlamlı kılan Amy nin farklılığı Amy nin sesi Amy nin şarkılardaki içtenliği.... ve Amy Amy Amy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : 07 Eylül 2010, 15:02:34 » |
|
edis12
|
evanescence'ı tanımayanlar öyle diyor tabiiki..  ama öyle olmadığı görürler amy grup için çok önemli olay budur! tabi diğer üyeler de.. solist olduğu için ön plana çıkıyor ve grubun değişmez üyesi!  başından beri bu gruba inanan rock prensesim (woouww  ) saol bu arada hepte aynı şeyleri soruyorlar  katılıyrumm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : 26 Eylül 2010, 15:20:58 » |
|
amylee-brit
|
amy şarkıları tek başına yazmıyo sahnede tek başına da söylemiyo hem vokalist hem piyanist olarak tabi k ön planda ama amynin dediği gibi yanındaki insanlar olmasaydı amy bunları yapamazdı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : 26 Eylül 2010, 15:44:31 » |
irmak asli
Hero Member

EvaPower 2
█████████████ 100% LP fanı !!..
|
evanescence'ı tanımayanlar öyle diyor tabiiki..  ama öyle olmadığı görürler amy grup için çok önemli olay budur! tabi diğer üyeler de.. solist olduğu için ön plana çıkıyor ve grubun değişmez üyesi!  başından beri bu gruba inanan rock prensesim (woouww  ) saol bu arada hepte aynı şeyleri soruyorlar  katılıyrumm kesinlikle 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #10 : 26 Eylül 2010, 15:47:23 » |
|
-OkaN-
|
Tod albümünde amy lee daima ön plandaydı ve eğer bir grup olarak yola çıktıysanız bu doğru bir davranış olmaz ümit ederim ki yeni çıkacak olan albümde amy lee yi değilde evanescence olarak dinleriz.
|
|
|
|
|
|
 ... My loveless life I'm lost in you tonight Waiting for you to turn around Only to tear the whole world down. My darkest night Your arms that hold me tight Waiting for you to turn around..
|
|
|
« Yanıtla #11 : 26 Eylül 2010, 15:52:29 » |
|
tenacious_D
|
tabiki evanescence....  amy olmasada yasarım ama evanescence bütünüyle olmazsa...  bu arada amy yeni albümün bir GRUP calısması olduguna dair sinyaller vermişti zaten okancım...  umarım beklediğin gibi olur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #12 : 26 Eylül 2010, 15:56:00 » |
|
amylee-brit
|
the open doorda 13 şarkının 10u diğer grup üyeleriyle yazılmıştı 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #13 : 26 Eylül 2010, 16:13:29 » |
|
-OkaN-
|
o 10 şarkıyı birlikte yazmışlarsa en azından sadece promo resimlerinde değil albüm kapağındada diğer grup üyeleri olmalıydı sadece amy lee değil!
|
|
|
|
|
|
 ... My loveless life I'm lost in you tonight Waiting for you to turn around Only to tear the whole world down. My darkest night Your arms that hold me tight Waiting for you to turn around..
|
|
|
« Yanıtla #14 : 27 Eylül 2010, 16:54:32 » |
|
amylee-brit
|
diğer üyeler kapakta olmak isteselerdi olurlardı ztn ama bir gitaristin veya bateristin ben albüm kapağında olcam veya niye yokum demesini bekleyemeyiz onların bu tarz şeyler umurunda olmaz ztn
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|