« : 03 Temmuz 2008, 19:18:47 » |
emily
ιмαgιηαяу
Global Moderator
EvaPower 11
|
 |
|
|
Kurban

Kurban, Türk Rock grubu. 1995 yılında Outside adı ile kuruldu. Bu isim altında ingilizce şarkılar çaldılar. 1997 yılında grubun ismini Kurban olarak değiştirdiler ve aynı yıl, 1995 yılında katılıp başarı kazanamadıkları Roxy Müzik Yarışması'na katılarak 3.oldular 1999 yılında Metallica'nın Ali Sami Yen Stadı'nda verdikleri konserde alt grup olarak Metallica'dan önce çok başarılı bir konser verdiler.
1999 yılının Mart ayında ilk albümleri olan Kurban'ı piyasaya sürdüler. Ardından eski gitaristleri Umut Gökçen'in Amerika'ya göçmesi ile gitarist değiştirdiler ve son iki albümde yer alan Özgür Kankaynar ile yola devam kararı aldılar. Sert ve İnsanlar albümleri ile müzik hayatlarına kaldıkları yerden devam ettiler.
Son büyük canlı performanslarını ROCKISTANBUL 2005'te Megadeth'in alt grubu olarak yaptılar. Grup Haziran 2005 itibariyle, tüm yükün Deniz Yılmaz'ın üzerine binmesi ve son albümleri İnsanlar'ın bir ayda sadece 25.000 kopya satması sebebiyle dağıldığını açıkladı. Deniz Yılmaz Panik isimli gruba, davulcu Burak Gürpınar Athena'ya katıldı, grubun basçısı Kerem Tüzün ise Demir Demirkan'la sahne almaya başladı. Grubun bir akustik albüm projesi vardı, fakat dağılmaları sonucu bunu gerçekleştiremediler.
Kurban 31 Aralık 2006 tarihi itibariyle tekrar bir araya geldiklerini açıkladı. Tekrar birleşmelerinin ardından 26 Ocak 2007'de İstanbul'da ve 27 Ocak Ankara'da olmak üzere konser verdiler.
2007 nin ilk aylarında turneye çıkan Kurban, solist Deniz Yılmaz'ın askere gitmesi sebebiyle 25 Şubat 2007'den itibaren 15 aylık bir ara vermiş durumdadır. Grup Elemanları [murat yılmaz]] - zurna Burak Gürpınar - Davul Umut Gökçen - Gitar ( İlk Albümde ) Özgür Kankaynar - Gitar (Sert ve İnsanlar albümlerinde) Kerem Tüzün - Bass
Albümleri >Kurban (Raks Müzik) (1999) -Intro -Gelme -Ben Değilim -Yalan -İstersin -Yalaka -Sorma -Kurban -Yemen Türküsü -Dur Gitme -Son Söz -Wonderful Tonight -Outro
>Ters Sert (On-Air) (2004) -Intro -Sarı Çizmeli Mehmet Ağa -Namus Belası -Ağlama Değmez Hayat -Hayvan -Yalan -Yosma -Haberin Yok -Annen -Lambaya Püf De -Zorba
>İnsanlar (Pasaj) (2005) -A Bir -Suç Bende -Yine -Uyut Beni -Cennet -Zor Güzel -A -Yok -İnsanlar -Sus -Sakın Söyleme -Ben -Ağla -Göç
>Extra (2007)
-Kara toprak -Leylaklar -Wonderful Night -Sorma (Vocal Negative) -Geyik -Birden Bire -Usulca
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : 06 Temmuz 2008, 23:38:20 » |
FermaNTasyoN
Yeni Üye
EvaPower 1
|
maNga' ya sövdüğünden beri eski sempatikliğini gözümde yitirselerde, Kurban gibi bir grubun kalitesi tartışılmaz .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #2 : 09 Temmuz 2008, 11:45:43 » |
SeMeLe
Full Member

EvaPower 3
|
Gerçekten zurna varmı Kurban da  Yine parçasıyla büyük bi çıkış yapmışlardı
|
|
|
|
|
|
Arda atar,Nihat açar,Semih çakar ve aslanlar golü kaleye sokar..!!!
|
|
|
« Yanıtla #3 : 10 Temmuz 2008, 01:08:51 » |
fatalrage_3
Yeni Üye
EvaPower 0
|
bende ilk çıktğndan beri dinlerm çok kaliteli bi gruptur bi kere ayrılma kararı alark üzdü bzi ama sora tekrar birleştiler ve bildğim kadaryla sütüdyodalr ve 2007 de çıkartkları yak şarkısı bomba gbi geldiklerinn habercisidr mangaya neden küfr ettiğini bilmiyorum bilen warmı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #4 : 10 Temmuz 2008, 18:05:02 » |
distinct
Sr. Member

EvaPower 19
Hareket!
|
Çok kaliteli bir müzik yapıyorlar ama Deniz Yılmaz'ın bazı parçalardaki şımarık söyleyiş tarzı çok hoşuma gitmiyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #5 : 13 Temmuz 2008, 21:35:08 » |
blacqEx
Full Member

EvaPower 0
éVanéscenCé haRiqa x) !!!
|
Kurban'nın şarkıları çok şeker ya..=)
|
|
|
|
|
|
‗‗‗Åśĸ Ēŋ Ołмάчάĉąķ Ỳéřđē, Ēŋ Ołмάчάĉąķ Žάмάηđā, Ēŋ Ołмάчάĉąķ Ķįŝΐŷé, Ħēŗ Žάмάʼn Θŀάвїlїя !!!‗‗‗
|
|
|
« Yanıtla #6 : 24 Temmuz 2008, 09:14:05 » |
smhckl
Yeni Üye
EvaPower 0
|
sevdiğim gruplardandır. parçaları farklı geliyor bana, bunda deniz'in sesi de etkili sanırım. deniz askerdeyken baya bir şarkı yazmıştır. yeni albüm gelse çok güzel olurdu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #7 : 25 Temmuz 2008, 11:47:42 » |
Turkman
Yeni Üye
EvaPower 0
|
pek sevmiom bu grubu ama saol
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : 30 Temmuz 2008, 20:09:30 » |
konoc
Full Member

EvaPower 1
|
pek dinlemedigim bi gruptur ama yine,yosma,yalan dinnerim bunnarı... ayrıca deniz in farklı söleyiş tarzına da ayrı bi sempati duymusumdur 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #9 : 16 Ağustos 2008, 14:45:15 » |
Fallen_Eva
Jr. Member

EvaPower 0
éva4ever
|
kurban kurban kurban oww çokk acaip tuttum gruplarımdan biri yalan dostum we yine şarkısı bnde hep anşam taşırr:D
|
|
|
|
|
|
EvaNesCencE4ever
|
|
|
« Yanıtla #10 : 16 Ağustos 2008, 15:10:56 » |
distinct
Sr. Member

EvaPower 19
Hareket!
|
Başlığı görünce uzun zamandır dinlemediğimi anladım, nostalji yapmalıyım 2005 ve 2006'yı...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #11 : 19 Ağustos 2008, 09:37:22 » |
|
|
|
« Yanıtla #12 : 19 Ağustos 2008, 15:41:11 » |
BlooDia
Yeni Üye
EvaPower 0
|
YOSMA diyorum başka yorum yapmıyorum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #13 : 25 Ağustos 2008, 19:09:39 » |
iLaY|)a
Yeni Üye
EvaPower 0
Aм I Too Lost..!?
|
tek keLimyLe harikaLr!!!! bayıLıorm! 
|
|
|
|
|
|
 ''ĘvαηĘ∫cĘηcĘ''
|
|
|
« Yanıtla #14 : 05 Mart 2009, 11:45:31 » |
amie
Full Member

EvaPower 0
Rock and Metal
|
Yine şarkısına bitiyorum..konserleri muhteşem oluyor..
|
|
|
|
|
|
bring me to life
|
|
|
|