+ Evanescence Türkiye Fan Sitesi » Genel Kategori » Albümler
 The Open Door Şarkıları Amy Lee Açıklıyor .

Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: The Open Door Şarkıları Amy Lee Açıklıyor .  (Okunma Sayısı 776 defa)
« : 07 Temmuz 2010, 22:34:13 »
3vaTurkey
Hero Member

EvaPower 24

Ekim 11 ♥..

VH1'dan yeni bir makale:
Evanescence: Amy yeni şarkıları açıklıyor.

Vh1 ilk çekimlerin esnasında derin bir nefes alarak "Bu albümü 4 yıl önce yazamazdım" diyor Amy Lee."4 yıl önce bunları yapamazdım,bir şarkıcı bir müzisyen olarak çok olgunlaştım.Artık daha fazla kendime meydan okuyorum"

Lee'nin yapacak çok şeyi var.Evanescence'ın debut albümü olan Fallen dünya çapında 14 milyon sattı.İlk olarak grubun kurucularından Ben Moody,Avril Lavigne ile çalışmak için gruptan ayrıldı.onu yerine ölümcül bir felç ile acı çekmiş olan Cold grubundan Terry Balsamo geldi.Yeni albümün çıkmasına aylar kala Will Boyd grubu terketti.Ancak Amy'e Dramaları sormayın.Müzik için herşeyi gerisinde bıraktı.Bu baharın gerekli Gothic film müzikleri ile beraber turneye cıkıyor.

"Sweet Sacrifice"

Hareketli bir baslangıç.Bütün patlayan rifler ve vokaller.Evanescence geri döndü.Fallen'daki bütün şarkılara iyi bir kaynak olan kötü arkadaşlık üzerine kurulmuş The Open Door'daki tek şarkı.Bu şarkı sadece başlangıca konmak için ayrıldı.Ama şakıyı anlamak için Fallen'dan daha güçlü bir bakış açısıyla bakın."Korkular için sıkışıp kaldım,Kurtarın beni" demiyor."Korku sadece aklımızdadır..Artık korkmuyorum diyor"

"Call Me When You're Sober"

Lee herkesi hor gören bir kadın rolünü oynuyor.Anahtar söz "Must be exhausting to lose your own game."(Kendi oyununu kaybetmekten yorulmuş olmalısın).Şarkının kimin için yazıldığı çok belli.Herkesin o şarkı sözlerini okuyacağını ve şarkının benim eski erkek arkadaşım olan Seether'ın solisti Shaun hakkında oldugunu anlayacağını biliyorum.Ama tamamen açık olmak istiyorum.Uzun zamandır ne hissettiğimi söylemek için kötü olmaya ihtiyacım vardı.Müzik benim için bir terapi.Yaşadığım her kötü şeyi dışa vurmuş halim.Bana kötüyü iyiye çevirmeme izin veriyor.

"Weight of the World"

Doğu motifleri ve eğritilmiş vokaller ile acımasız bir rock'çı..
Rock şarkıları için yaşarım,değişimin sırasıyla.Sanırım Birçok kişi bu şarkının My ımmortal'dan fazlası olduğunu düşünüyor."My Immortal" Ben Moody'nin şarkısıydı.Her zaman bizi daha çılgın taraflara çekmeyi denedim."Weight of the World" ve "Sweet Sacrifice" ve  "All That I'm Living For" de oldugu gibi şarkılar adrenalinden dolayı her zaman beni etkilemiştir.Özellikle onları canlı çaldığımız zaman.

"Lithium"

"Don't want to forget the fear of lithium."(Lityumun korkusunu unutmamı isteme) Lee'nin yavaş tonlarda söylediği bir kaç şarkıdan biri.16 yaşındayken nakaratı gitarda yazdım.Her zaman güzel bir nakarat olduğunu düşündüm.Ama asla kullanamadım.Piyanoda nakaratı çalmaya başladım.Sonradan sonraya şarkı sözleri belirdi.Bir gün belki kullanacağım fikri aklımda toplanmaya basladı.Eski bir şarkı ama tamamen değil.Dahada büyüdü.

"Cloud Nine"

Telli çalgıların ve stüdyo efeklerinin kullanıldığı bir turne sarkısı ve Lee'nin tabakalanmış iniltisi.Ayrılışlar hakkında.Kayıtlar esnasında bir çok arkadaşlık savaşları verildi.Her zaman ne hissettğimi yazarım.Çünkü herşey gerçek.Arkadaşlık için çok çaba harcadım ancak çok vakit kaybettim.İlk sözler her şeyi açıklıyor. "If you want to live, let live/ If you want to go, let go/ What are we doing here?/ Because I can live without you."(eğer yaşamak istiyorsun,git yaşa,Eğer gitmek istiyorsun,git,burada ne işimiz var?,cünkü sensiz yaşayabiirim.)

"Snow White Queen"

Endüstrial ritmler Lee'nin en güçlü vokal performasına eşlik ediyor.
Bir çok acayip deneyim yaşadım.Nasıl çalıştığı cok tuhaf.Benim sözlerim çok detaylı.Herkes şarkıyı dinlerken beni tanıyormuş gibi hissediyor.Ama ben onların hepsini tanımıyorum.Benim mahremiyetime tecavüz edildi.Evimde kalamadığım zamanlar oldu.Bunu hakkında benim görüş açımla birlikte bu şarkıyı yazdım.

"Lacrymosa"

"Kederlenmek" anlamında.Ki ilk duyduğunda kendini belli ediyor.Dokuz yaşındayken Amadeus gördüm ve Mozart'a aşık oldum."Lacrymosa" ,Mozart's Requiem bölümünde en sevdiğim parçadır.Her zaman bu şarkıyı coverlamayı diledim.Programlama ve gitarlar ile bunu gerçekleştirdik.İstediğim ve yapabilemediğim her şeyi denemenin tam zamanı.Terry şarıkının bir kaç riff'ini yazdı ve onu harika bir metal epic'e çevirdi.

"Like You"

Gergin ve kederli... The Open Door'un Fallen'a yakışır en yakın ballad'ı.
"Like You" bence albümdeki en özel şarkı.Küçükken kaybettigim kardeşim hakkında.Fallen'dayken Hello şarkısını yazmıştım."Like You" onun bu albümdeki yeri.

"Lose Control"

You don't remember my name, I don't really care.(Adımı hatırlamıyorsun .Umrumda degil.)Müzikteki hiddet bu işte.Terry bir çok erteleme ve şeyler kullanır.Onun gitar çalması gerçekten ürpertici.Ayrıca en sevdiğim yarım adım çift kiriş kullanır.Şarkıyı dinlerken Önceden böyle bir şeyi kullanmama izin verlmediği aklıma geldi.Ben sevmezdi böyle şeyleri."Lose Control" gibi C diyezinden başlayıpden C diyezinde biten şarkıları çok severim.

"The Only One"

Şarkı kapalı akılsızlıgım yüzünden genç iken yaşamıs olduğum deneyimler hakkında.Sanırım çevremdekiler ait olmadığım bir kelime icin kaybolmuş gibi görünüyor.Gerçekte şarkının orjinal adı "Tuna Afternoon" Çünkü şarkıyı yazarken ben Somon balıklı şehriyeli bir güveç yapıyordum. Hala şarkıyı bu şekilde çağırıyoruz.Bazen gerçek ismini geride bırakmak zor oluyor Smiley

"Your Star"

Birkaç ay önce çok yanlızdım.Turneye çıkacam diye korkuyordum.Lisbon'a henüz varmıştık.Yorgun ve tuhaf hissederek odamda oturuyordum.Kendi evimdeyken gökyüzüne baktığımda yıldızları görebiliyordum.Ama şuan Lisbon'daydık.Dışarı baktımda ışıklardan başka hiçbir şey göremedim.Çünkü büyük bir şehirdeydim.Bu son önemsiz şeydi.Kendimi çok yanlız hissettim sonradan bu şarkıyı söylemeye başladım.

"All That I'm Living For"

Bu şarkıyı çok seviyorum.Bize farklı bir şeyler hissettiriyor.Şarkı yazarlıkta ilerleyişim hakkında.Şarkıları nasıl bir araya koyduğumu , bunu neden yaptığımı , müzik hayatımda yanlış giden şeyleri onarmak için nasıl çaba harcadığımı anlatıyor.İlk satır "Save me from the night again/ I can feel the separation from the living.".Ben yazmaya başladığımda,ya gece olmuş yada karanlık çökmüştür.

"Good Enough"

Ben iyiyim.Sen iyisin.Bütün piyanolar ince ve narin bir vokal.Albüm umutlu bir not ile bitiyor.
Bütün albümü yazarken bir çok zorluklarla karşılaştım ve sonunda bütün bu korkunç şeylerden uzaklaştım.Bu gerçekten zordu.Çok cesur ve güçlü olmalısın.Her şey bittiğinde kendimi inanılmaz iyi hissettim.İlk zamanlarda şarkıları nasıl hissediyorum üzerine kurmayı düşündüm.Ancak bunu önceden hiç olmadığı için yapmadım.

AMY LEE Heart

alıntıdır .
« Son Düzenleme: 08 Mart 2011, 14:15:35 Gönderen: 3vaTurkey » Logged

« Yanıtla #1 : 27 Temmuz 2010, 20:14:35 »
tenacious_D
Hero Member

EvaPower 2

cloud nine ile ilgili yazının sonundaki dizeler cloud nine da gecmio ki Huh? 

« Son Düzenleme: 27 Temmuz 2010, 20:21:18 Gönderen: tenacious_D » Logged
« Yanıtla #2 : 27 Temmuz 2010, 22:54:45 »
3vaTurkey
Hero Member

EvaPower 24

Ekim 11 ♥..

cloud nine ile ilgili yazının sonundaki dizeler cloud nine da gecmio ki Huh?
muhtemeln yorumlardır onlar .ama eve gidince bakmalıyım
muhtemeln yorumlardır onlar .Ama eve gidince bakmalıyım Wink

« Yanıtla #3 : 28 Temmuz 2010, 13:02:50 »
tenacious_D
Hero Member

EvaPower 2

saol Wink sadece 'burada ne işimiz var cünkü sensiz yasayabilirim' dizeleri.....
« Yanıtla #4 : 28 Temmuz 2010, 13:24:44 »
amylee-brit
Hero Member

EvaPower 40

My heart is broken...

teşekkürler cnm benim Smiley the only oneın gerçek adının tuna afternoon olduğunu blmiyodum Grin bi de kaynak eklesek fena olmaz Grin
« Son Düzenleme: 28 Temmuz 2010, 13:31:51 Gönderen: amylee-brit » Logged

All the little pieces falling, shatter.
Shards of me,
Too sharp to put back together.
Too small to matter,
But big enough to cut me into so many little pieces.
If I try to touch her,
And I bleed,
I bleed,
And I breathe,
I breathe no more.
« Yanıtla #5 : 01 Ağustos 2010, 21:49:19 »
3vaTurkey
Hero Member

EvaPower 24

Ekim 11 ♥..

teşekkürler cnm benim Smiley the only oneın gerçek adının tuna afternoon olduğunu blmiyodum Grin bi de kaynak eklesek fena olmaz Grin
Haklısın ama Ben de dosyalarıma kaydederken Kaynak belirtmemişim .
Bu yüzden  Kaynak yok Sad Ayrıca ne demek  Smiley

« Yanıtla #6 : 01 Ağustos 2010, 21:55:51 »
3vaTurkey
Hero Member

EvaPower 24

Ekim 11 ♥..

saol Wink sadece 'burada ne işimiz var cünkü sensiz yasayabilirim' dizeleri.....
Kesinlikle Yorum .
Bakk aynı şey Lithiumın açıklamasında da mevcut
"Don't want to forget the fear of lithium."(Lityumun korkusunu unutmamı isteme)
Lithiumda böyle sözler yok  Wink

« Yanıtla #7 : 04 Ağustos 2010, 20:41:26 »
!d!L
Hero Member

EvaPower 10

Hold on , little girl ♥

teşekkürler cnm Smiley the only one ayrıntısını hiç duymamıştım. Wink
« Yanıtla #8 : 05 Ağustos 2010, 16:19:22 »
3vaTurkey
Hero Member

EvaPower 24

Ekim 11 ♥..

teşekkürler cnm Smiley the only one ayrıntısını hiç duymamıştım. Wink
Önemli değil  Smiley

« Yanıtla #9 : 05 Ağustos 2010, 19:21:44 »
undefined
Jr. Member
**

EvaPower 1

teşekkürler  love
« Yanıtla #10 : 05 Ağustos 2010, 19:38:06 »
3vaTurkey
Hero Member

EvaPower 24

Ekim 11 ♥..

teşekkürler  love
Önemli değil  Smiley

« Yanıtla #11 : 05 Ağustos 2010, 21:50:47 »
Burcu
Hero Member

EvaPower 4

teşekkürler... Bu albümü çok seviyorum  love

« Yanıtla #12 : 06 Ağustos 2010, 12:45:22 »
3vaTurkey
Hero Member

EvaPower 24

Ekim 11 ♥..

teşekkürler... Bu albümü çok seviyorum  love
Önemli değil.Ben de Çok seviyorum Heart  Smiley

« Yanıtla #13 : 07 Şubat 2011, 10:18:27 »
my immorTaL
Full Member

EvaPower 3

'Zamanın silemediği çok fazla şey var'

."(Lityumun korkusunu unutmamı isteme) <<< çok mantıklı  Smiley

Burada,
çocukça korkuLarım tarafından bastırıLmış haLde buLunmaktan çok yoruLdum
« Yanıtla #14 : 12 Şubat 2011, 17:47:59 »
tenten_NrtN
Hero Member

EvaPower 11

Albümü anlamak için bu yazıyı okumak yeterli...

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Evanescence Theme Design by Turklord