+ Evanescence Türkiye Fan Sitesi » Müzik Kategorisi » Yabancı Metal
 Sonata Arctica

Kullanıcı Adı: Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sonata Arctica  (Okunma Sayısı 805 defa)
« : 22 Mayıs 2009, 14:06:11 »
philosopher_queen
Full Member

EvaPower 6

Once I had a dream. And this is it.

Sonata Arctica 1996 yılında dünyanın tepesinde, bir kuzey Finlandiya şehri olan Kemi’de meydana geldi. İlk oluşumda grubun adı Tricky Beans’ti. Bu isim altında grup 3 demo hazırladı (Friend till the End, Agre Pamppers ve PeaceMaker) ve Jyrki Sähkösirkus’ta iki kere canlı performans sergiledi. Bazı eleman değşikliklerinden sonra grup 1997’de adını Tricky Means olarak değiştirdi. Şunu kabul etmek gerekir ki o zamanlar grup heavy metal’in yanından bile geçmiyordu.

Sene 1999’a geldiğimizde Tricky Means, Tico Tico Stüdyolarında ‘FullMoon’ adlı bir demo yaptılar. Kayıt esnasındaki diziliş şöyleydi; Tony(vokal/klavye), Jani(Gitar), Tommy(Bateri) ve Janne(Bas Gitar) şeklinde.. Bu yeni demo grubun heavy metal sularına ilk dalışıydı. Bu albümle ortaya grubun kendine has hızlı, melodik ve etnik müzik yapısı çıktı. Tico Tico stüdyolarının sahibi Ahti Kortelainen’in yardımları sayesinde ‘FullMoon’ adlı demoları Finlandiya’nın bir numaralı şirketi olan Spinefarm Records’ta hayat buldu. Tabi annda grubun ismi de değişerek şu anki hali Sonata Arctica’ya dönüştü.

1999 yazınd grup karşımıza UnOpened adlı single ile çıktı. Aynı adı taşıyan parça 1999’da piyasaya çıkan Metalliliitto toplama albümünde yer aldı. UnOpened ve Mary-Lou adlı parçalar grubun power metal cemiyetine kabulünü sağladı. Tabi herşey bu kadar olumlu gitmedi. Kayıt sırasında UnOpened yanlışlıkla yavaşlatıldı ve ne yazık ki bu gerçek albüm mağazalara dağıtıldıktan sonra farkedildi. Albümler toplatıldı ve tekrardan düzenlenerek piyasaya sürüldü.

1999 sonbaharında grubun ilk albümü Ecliptica ortaya çıktı. Albüm önce Finlandiyada ardından diğer ülkelerde çıktı. Albümün başarılı olması gruba, iki övgü albümünde çalma fırsatı getirdi; biri Helloween öbürü Scorpions için. Özellikle ‘A Tribute To The Scorpions’taki performansı ile parçaları orjinalinden daha iyi yorumlamıştır.

Ecliptica’nın ardından Tony Kakko sadece vokalist olarak devam etmeye karar verdi ve gruba Mikko Harkin katıldı. Bu değişiklik haliyle grubun canlı performanslarında artış yarattı.

Grubun şöhretinin yükselişi 2000 yılının başlarına kadar sürdü. Grup 15 farklı firmanın 32 grubu arasında Stratovarius’un Avrupa turnesine alt grup olarak seçildi. Turne Mart 2000’de Stratovarius ve Rhapsody ile beraber başladı. Turne iki ay sürdü ve Sonata 10 ülkede 30 performans sergiledi.

2000 yılının yazında, Janne Kivilathi özel sebeplerden dolayı gruptan ayrıldı ve yerine Marko Paasikoski katıldı. Marko’nun Tricky Beans’in kuruluşunda da bulunması geçişi sorunsuz olmasını sağladı.

Turneler, performanslar derken grup ikinci albümünün de hazırlıklarına başladı. Tüm parçaların Tony Kakko tarafından yapıldığı ikinci albümden ‘Wolf&Raven’ adlı parçayı single olarak piyasaya sürdüler. Grup ‘Songs of Silence’ adlı üçüncü albümü Japonyada kaydetti. Bu sene grup için çok hareketli geçecek gibi.

« Yanıtla #1 : 22 Mayıs 2009, 18:12:56 »
neverforgivenangel
David Doucan P
Global Moderator
*

EvaPower 8

"shy"   en sevdiğim şarkısı sonata arctica nın...  ehehe radyoda da çalmıştım yayındayken Smiley  hiç dinlememiş olanlara mutlaka bi kulak atmalarını tavsiye ederim .  teşekkürler konu için  Smiley

geriye dönüş yoktur. çünkü zaman herşeyi mahveder. bazı şeyler onarılamaz. insan bir hayvandır ve intikam isteği, doğal bir dürtüdür. çoğu suç cezalandırılamaz. sevilen birini kaybetmek, insanı yıldırım çarpmış gibi sarsar. çünkü aşk, yaşamın pınarıdır.        
***DÖNÜŞ YOK***
« Yanıtla #2 : 09 Haziran 2009, 10:37:05 »
philosopher_queen
Full Member

EvaPower 6

Once I had a dream. And this is it.

Sonata Arctica grubundan Nightwish sayesinde haberim oldu.From wishes to Eternity DVD sinde Nightwish in Beauty & The Beast şarkısında dinledim Tony'nin sesini çok beğendim.Sonra Over the Hills and Far Away EP sinde Astral Romance te daha da bir beğendim ve "ben bu grubu kesinlikle dinlemeliyim"dedim.  Tongue Dinledim ve en sevdiğim gruplardan biri oldu.Power Metal in babası bu grup  Drool en iyi şarkısı draw me  bence Woot

« Yanıtla #3 : 13 Eylül 2010, 15:53:26 »
darkshadows
Yeni Üye
*

EvaPower 0

shy gerçekten güzel banada öyle bi şarkı yazılsın isterdim Tongue
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Evanescence Theme Design by Turklord